Pieczony bakłażan z sosem Pieczarkowo-pomidorowym

Pieczony bakłażan z sosem Pieczarkowo-pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonego bakłażana z sosem Grzybowo-pomidorowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 156 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, bakłażan, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony Bakłażan Z Sosem Pieczarkowo-Pomidorowym, Bakłażan Pieczony (Bakłażan) Ala Ce Ce Z Sosem Pomidorowo-Grzybowym, oraz Bakłażan pieczony z Portabellami i sosem pomidorowym (Wegetariański).

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Ułóż plastry bakłażana na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; broil 3 minuty z każdej strony lub do lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzej dużą patelnię Nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodaj cebulę i następne 4 składniki (cebula przez grzyby). Przykryć i gotować 7 minut lub do miękkości, mieszając mieszaninę od czasu do czasu. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; odkryć i gotować przez 2 minuty lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Połowę mieszanki grzybowej rozprowadzić na dnie okrągłego naczynia do pieczenia o pojemności 1 1/2 kwarty pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż połowę plastrów bakłażana na mieszaninie grzybów; posypać 1/8 łyżeczki pieprzu. Top z 1/2 szklanki sosu pomidorowego i 1/3 szklanki mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
BakłażanBakłażan
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Rozłóż pozostałą mieszaninę grzybów na mozzarella; top z pozostałymi plastrami bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
BakłażanBakłażan
GrzybyGrzyby
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
7
Posypać 1/8 łyżeczki pieprzu; top z pozostałym sosem pomidorowym. Przykryć i piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Posypać 1/3 szklanki mozzarelli i parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ParmezanParmezan
9
Piec, odkryte, 5 minut lub do rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Odstawić na 10 minut.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn