Pieczony bakłażan faszerowany pieczoną dynią , fetą i orzechem włoskim z mieloną cukinią

Pieczony bakłażan faszerowany pieczoną dynią , fetą i orzechem włoskim z mieloną cukinią
Pieczony bakłażan nadziewany pieczoną dynią, fetą i orzechem włoskim z mieloną cukinią to bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis z 4 porcjami. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 388 kalorii, 11g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów włoskich, dyni, sera feta i nasion kminku. 248 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest spektakularne. Pieczone cukinie nadziewane sosem jagnięcym i pomidorowym, Tempeh Kofte z pieczonym bakłażanem i mielonym jogurtem, oraz Cukinia z orzeszkami piniowymi i fetą są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Pokrój bakłażany na pół wzdłuż, pozostawiając łodygę na miejscu (można to usunąć podczas jedzenia). Używając małego ostrego noża, wyjmij miąższ wewnętrzny pozostawiając skorupę o grubości około 1 cm. Posiekaj mięso i włóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dynię lub squasha obrać, usunąć nasiona, następnie pokroić w 1-2cm kostkę i wymieszać z posiekanym bakłażanem i czerwoną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
4
Wymieszać kminek, czosnek i 2 łyżki oleju i wymieszać z odrobiną soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Połóż na blasze wyłożonej pergaminem. 1 łyżkę oleju natrzeć na połówki bakłażana i doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Miejsce, ścięte bokiem w dół,na innej tacy wyłożonej pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
7
Piec przez 15-20 minut, aż dynia i skorupki bakłażana prawie się ugotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Końcówka mieszaniny dyni z powrotem do miski i mieszać przez mieszane zioła, feta i orzechy włoskie. Przełóż połówki bakłażana, a następnie ułóż mieszaninę w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Skropić pozostałym 1 łyżką oleju i piec przez 20 minut, w którym to momencie Dynia zostanie całkowicie ugotowana. Jeśli zacznie zabarwić się zbyt mocno, przykryj luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
W międzyczasie zrób sałatkę z cukinii. Wierzch i ogon cukinii, następnie bardzo cienko pokroić w szerokie wstążki. Wymieszać ze skórką, sokiem z połowy cytryny i olejem. Pozostawić na 10 minut, aby cukinia lekko zmiękła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
11
Aby podać, wrzucić zioła przez cukinię, a pozostałą cytrynę pokroić w pół na kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
12
Na każdym talerzu ułóż pół bakłażana, ułóż obok sałatkę i podawaj z klinem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn