Pieczony łosoś z warzywami zimowymi i bulionem Kombu

Pieczony łosoś z warzywami zimowymi i bulionem Kombu
Pieczony łosoś z zimowymi warzywami i bulionem Kombu to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 25g białka, oraz 12g tłuszczu. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Zima. Mieszanka cytryny, kombu, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon, Pieczony Łosoś Z Młodymi Ziemniakami I Bulionem Dijon, oraz Imbir Pieczony łosoś w rosole Miso z Jalapeno-Scallion Relish i kluskami z cukinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni overmedium-wysokie ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę, pokroić na boki i gotować, bez przeszkód, aż do zmroku, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Przenieś cebulę do dużego holenderskiego piekarnika lub innego dużego garnka i dodaj rzep, szalotki, imbir, kombu, 1 łyżkę soli i 8 szklanek wody. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu (nie gotuj, bo bulion będzie gorzki) igotować, aż bulion będzie Lekki złoty Ionion jest miękki, 40-50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
RzepaRzepa
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
KombuKombu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj wermut do bulionu i gotuj5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Usunąć cebulę i kombu; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj squash i dusić untiljust zmiękczona, 12-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
7
Dodać rzepy i dusić, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 2 protokół.
8
Tymczasem łososia doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
9
Ciepło Pozostałe 1 łyżka olejuw dużej patelni na średnim ogniu.Łososia gotować, Skórka do dołu, aż skórka będziebardzo chrupiąca, o 2 protokół. Włącz łososia i gotuj o 30 sekund dłużej (łosoś będzie rzadki; będzie nadal gotować w hotbroth). Łyżka bulionu i warzyw do miseczek i wierzch z łososiem, Skórka do góry; wycisnąć cytrynę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Czy z wyprzedzeniem: bulion i warzywa (bez zieleni rzepy) mogą być produkowane1 dzień wcześniej. Podgrzej i dodaj zieleninę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele RzepyZiele Rzepy
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
ZieloniZieloni
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
11
W porcji: 420 kalorii, 14 g tłuszczu, 7 g błonnika
12
Bon Appétit

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn