Pieczone ziemniaki, Pasternak i marchewka z sosem chrzanowym
Pieczone ziemniaki, Pasternak i marchewka z sosem chrzanowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 214 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać sól, marchew, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone ziemniaki, Pasternak i marchewka z sosem chrzanowym, Pieczone ziemniaki, Pasternak i marchew, oraz Ziemniaki pieczone, marchew, pasternak i brukselka.
Instrukcje
Aby przygotować sos chrzanowy, łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki; wymieszać z chrzanem i 1/4 łyżeczki soli. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować warzywa, gotować marchew we wrzącej wodzie 5 minut lub do miękkości; odcedzić.
Marchew, pasternak i kolejne 8 składników (pasternak przez tymianek)połączyć na płytkiej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 450 przez 20 minut; wymieszać. Obniżyć temperaturę piekarnika do 400 (nie wyjmować warzyw z piekarnika); piec dodatkowe 30 minut lub aż warzywa będą miękkie. Odrzuć tymianek.
Podawać z sosem chrzanowym.
Uwaga: małe okrągłe czerwone ziemniaki można w razie potrzeby zastąpić paluszkami.