Pieczone warzywa zimowe
Pieczone zimowe warzywa wymagają około 55 minut od początku do końca. Ten przepis daje 6 porcji po 159 kalorii , 3 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 214 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka rzepy, marchwi, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny na zimę . Kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i Whole 30. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 98% , co jest niesamowite. Podobne przepisy obejmują : Zimowe pieczone warzywa z dressingiem balsamicznym , Jedna zupa na dwa sposoby: warzywa w kawałkach i krem z warzyw oraz Zimowa pieczona strona .
Instrukcje
Umieść pierwsze siedem składników w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal.
Wymieszaj oliwę, sól, tymianek i pieprz; polej warzywa i wymieszaj.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425°C przez 30–35 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.