Pieczone warzywa z Aioli

Pieczone warzywa z Aioli
Pieczone warzywa z Aioli to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 804 kalorie, 13g białka, oraz 64G tłuszczu. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz czosnek, papryka, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczone warzywa z pikantnym dipem Aïoli, Pieczone warzywa z pikantnym dipem Aïoli, oraz Świeże zioła Aïoli z warzywami wiosennymi / Le Grand AÏOLI.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce, połączyć majonez, czosnek, 2 łyżki oleju, sok z cytryny, cayenne, i szczypta soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
CzosnekCzosnek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Dobrze wymieszać i przechowywać w lodówce do momentu użycia.
4
Ziemniaki i marchew umieścić na dużej blasze do pieczenia i wrzucić je z 2 łyżkami oleju i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Rozłóż warzywa w jednej warstwie i piecz je w piekarniku przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
W międzyczasie, umieścić paski papryki na drugiej dużej blasze do pieczenia i wrzucić je z 1 łyżeczką oleju i 1/8 łyżeczki soli. Po 15 minutach wyjmij pierwszą patelnię z piekarnika i obróć warzywa łopatką. Umieść obie patelnie w piekarniku i piecz przez 5 minut. Szparagi wymieszać z pozostałymi 2 łyżeczkami oleju i 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Szparagi wyłożyć na patelnię z papryką. Piecz, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 10 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podawać pieczone warzywa i jajka ugotowane na twardo z aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
AioliAioli
JajkoJajko
9
Wariacje
10
Wiele innych warzyw nadaje się do pieczenia. Wypróbuj kliny słodkich ziemniaków lub kopru włoskiego, całe szalotki lub grzyby lub połowę brukselki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
Zielona CebulaZielona Cebula
Koper WłoskiKoper Włoski
11
Rekomendacja wina: pieczone warzywa i ostre aioli najlepiej komponują się z dość neutralnym, kwaśnym winem o smaku z odrobiną ciała. Włoski region Collio produkuje pyszne Pinot grigios, które idealnie pasują do tego opisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
AioliAioli
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn