Pieczone warzywa korzeniowe z pikantnymi Pepitami i chrzanowym Creme Fraiche

Pieczone warzywa korzeniowe z pikantnymi Pepitami i chrzanem Creme Fraiche to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz złote ziemniaki fingerling, koszerną sól i pieprz, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony Halibut z rukolą, prażonymi burakami i chrzanowym Crème Fraîche, Pieczone Warzywa Korzeniowe Z Winegretem Chrzanowym, oraz Root Beer Pulled Pork in Shallot - Root Beer jus z pikantną cebulą i Jalapeno Creme Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla warzyw: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Przycinaj łodygi z buraków i lekko szoruj szczotką warzywną-usunie to twardą zewnętrzną warstwę. Ćwierć buraki i odstawić. Przyciąć marchew (pozostawiając trochę łodygi na), a następnie przeciąć na pół w poprzek.
Dodaj wszystkie warzywa i ziemniaki na patelni wraz z połówkami główki czosnku.
Skropić oliwą i dobrze doprawić solą i pieprzem. Piecz w piekarniku, aż złocisty i miękki, o 45 protokół (końcówka noża do parowania powinien przebić ziemniaka i przejść z niewielkim oporem).
Na pikantne pepitas: w dużej misce do mieszania, połączyć sok z cytryny, oliwę z oliwek, chili w proszku, kminek i trochę soli i pieprzu.
Dodać pepitas i dobrze wymieszać, aby były równomiernie powlekane. Toast w piekarniku, aż pepitas są lekko rumiane, 7 do 10 protokół.
Na chrzan creme fraiche: wymieszać creme fraiche i chrzan i doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Aby służyć, umieść prażone warzywa korzeniowe na dużym talerzu.
Skropić chrzanem creme fraiche i udekorować pikantnymi pepitami.