Pieczone w piecu kasztany z przyprawionym roztopionym masłem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać pieczone w piecu kasztany z przyprawionym roztopionym masłem spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 653 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, laskę cynamonu, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kasztany Palone Solone Masło Kawowe, Dorsz Pieczony W Piecu-3 Punkty, oraz Chrupiący Przyprawiony Pieczony Kurczak W Piekarniku.
Instrukcje
Umieść dużą żeliwną patelnię w piekarniku i podgrzej piekarnik do 218°.
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu. Podczas podgrzewania wody wyrzeźb "X" na zaokrąglonej stronie każdego kasztana ząbkowanym nożem.
Przeciąć tylko skorupę, uważając, aby nie przeciąć zbyt głęboko w samej nakrętce.
Gdy woda osiągnie wrzenia, szybko blanszować rozcięte kasztany przez 30 sekund.
Odsączyć i osuszyć kasztany, a następnie przenieść je, " x " strona do góry, na rozgrzaną patelnię w piekarniku. Pieczemy kasztany przez 25-30 minut, aż skorupka zacznie zwijać się od orzecha.
Przenieś orzechy na dużą deskę do krojenia i przykryj luźno ręcznikiem kuchennym. Odstawić na bok, aż orzechy będą wystarczająco chłodne, aby sobie z nimi poradzić—orzechy będą łatwiejsze do obierania, gdy są jeszcze ciepłe.
Umieść patelnię na płycie kuchennej i dodaj masło, laska cynamonu, sól, cukier i gałka muszkatołowa. Patelnia powinna być wystarczająco gorąca, aby stopić masło. Mieszaj wszystko, aż masło całkowicie się rozpuści, a następnie przenieś mieszaninę masła do małej miski.
Palcami obrać łuski i brązowe skórki kasztanów. Jeśli jakakolwiek brązowa skóra przylega do orzechów, można użyć noża do parowania, aby je oderwać. Można wybrać, aby wrzucić obrane kasztany w roztopionym maśle, lub służyć masło na boku.
Kasztany podawać na ciepło.