Pieczone steki z halibuta z sosem malinowym dla 2

Pieczone steki z halibuta z sosem malinowym dla 2
Pieczone steki z halibuta z sosem malinowym dla 2 to bezglutenowe i pescatarian przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 14g tłuszczu i w sumie 417 kalorii. Za 6,57 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką steki z halibuta, musztardę dijon, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, który jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone steki z halibuta z sosem malinowym, Pieczony Halibut z sosem beszamelowym, oraz Pieczony Halibut Z Ciepłym Sosem Z Szalotki Cytrynowej.

Instrukcje

1
W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej rozpuść masło; dodaj czosnek w proszku, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Broil halibut 4-6 w. od ognia przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryba łatwo się łuszczy widelcem, od czasu do czasu polewając mieszanką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
W międzyczasie w misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej podgrzej dżem, cebulę i musztardę, aż dżem się rozpuści, mieszając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podawać z rybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
W razie potrzeby udekoruj malinami i ćwiartkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Steki z halibuta naprawdę dobrze komponują się z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Poppy Monterey Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Poppy Monterey Pinot Noir
Poppy Monterey Pinot Noir
Łagodna wiosna i chłodniejsze lato w hrabstwie Monterey dają szansę winogronom Pinot Noir na osiągnięcie optymalnej dojrzałości z doskonałą równowagą kwasowości i smaku oraz głębokim kolorem charakterystycznym dla Arroyo Seco Pinot Noir. Czerwone owoce rozjaśniają podniebienie, zbierając maliny i przyprawy są równoważone przez francuskie aromaty tostowego dębu. Miękkie i jedwabiste przez środek, to wino crescendo na finiszu pozostawia żywe, soczyste wspomnienie w ustach, z odpowiednią kwasowością i przyjemnym uczuciem w ustach.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia14
Magazyn