Pieczone Pączki Porzeczkowe
Pieczone pączki porzeczkowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 5G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka żółtka, jajka, porzeczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Szynka pieczona z musztardowo-czerwoną porzeczką i Chutney z rabarbarem, Pieczone Pączki, oraz Pieczone Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, przykryć porzeczki gorącą wodą i odstawić, aż zmiękną, 20 protokół. Tymczasem w małej misce wymieszaj drożdże z 2 łyżkami ciepłej wody i szczyptą cukru i odstaw do pienienia, 5 minut.
W misce stojącego miksera wyposażonego w hak do ciasta połączyć mąkę, gałkę muszkatołową i cynamon z 1/4 szklanki cukru.
Dodaj mleko, jajko, żółtko i połowę zmiękczonego masła; beat na małej prędkości przez 3 minuty. Ubić drożdże, następnie dodać sól. Ubij ciasto na średniej prędkości, aż będzie miękkie i jedwabiste, około 8 minut; ciasto powinno odciągnąć czysto od miski.
Po włączeniu maszyny dodaj pozostałe zmiękczone masło do ciasta w grudkach wielkości orzecha włoskiego, bijąc z małą prędkością między dodatkami, aż do włączenia.
Odcedzić porzeczki, wyciskając nadmiar wody; ubić je do ciasta na małej prędkości.
Przenieść ciasto do wysmarowanej miski, przykryć i odstawić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż podwoi się luzem, 1 godzinę. Uderz go w dół, reform w piłkę i powrót do miski. Przykryć i odstawić do billowy, 1 godzinę.
Masło 2 duże blachy do pieczenia. Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i pokroić na 12 równych kawałków. Uszczypnij każdy kawałek w kulkę i ułóż 6 kulek na każdej z przygotowanych blach do pieczenia, gładkie boki do góry. Przykryć folią i odstawić na 10 minut. Używając lekko posmarowanych dłońmi, naciśnij każdą kulkę na płaski 4-calowy dysk. Używając okrągłego noża o średnicy 1 1/4 cala, wytłocz środki każdego dysku i przywróć otwory do blach do pieczenia. Przykryć luźno folią i odstawić na 1 godzinę, aż lekko wzrośnie.
Umieść regały w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 40
Piecz pączki i otwory przez 25 minut, przesuwając Patelnie od góry do dołu i od przodu do tyłu w połowie; pączki robi się, gdy są złote i puszyste, a w najgrubszą część wkłada się natychmiastowy termometr 20
Cukier rozłożyć w płytkiej misce.
Posmaruj gorące pączki i otwory po obu stronach stopionym masłem i zanurz je w cukrze.
Przenieś je na talerz i podawaj.