Pieczone półki z jagnięciny z pieprzem Malagueta i skórką Farofa

Pieczone półki z jagnięciny z pieprzem Malagueta i skórką Farofa
Pieczone półki jagnięciny z pieprzem Malagueta i skórką Farofa to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 855 kalorii, 44g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, butelkowaną paprykę malaguety, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Regały przeszklone z jagnięciny, Stojaki Jagnięce Z Białą Fasolą, oraz Azjatyckie półki z jagnięciną w sosie sezamowym.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Masło ciepła w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować mąkę, mieszając, aż złoty kolor brązowy, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Przecier cebulę, czosnek, paprykę, cukier, ocet i 1/2 łyżeczki soli w blenderze, aż będzie gładka, dodając 1 do 2 łyżek wody, jeśli potrzebne, aby ułatwić puréeing.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować purée, mieszając, aż zgęstnieje, 3 do 4 protokół. (Nie martw się, jeśli mieszanina zmieni kolor na niebiesko-zielony; czasami wynika to z interakcji octu i niedojrzałego czosnku.) Rezerwować 5 łyżek przecieru w małej misce (do polewania jagnięciny) i przenieść resztę do innej małej miseczki (do podania z boku z jagnięciną).
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Jagnięcinę posypać pozostałą łyżką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
7
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju w oczyszczonej patelni 10-calowej na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowy jagnię 1 stojak na raz, obracając się raz, o 4 protokół na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przenieś Stojaki na dużą patelnię do pieczenia, układając kości wygięte w dół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Rozprowadzić 1 1/2 łyżki purée z malaguety na mięsistej części każdego stelaża jagnięcego, z wyłączeniem końcówek. Natkę pietruszki wymieszać z mieszaniną farofa, następnie pokleić mieszaninę na jagnięcinę (na przecierie) do okrycia, delikatnie naciskając, aby się przylgnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
JagnięcinaJagnięcina
10
Pieczona jagnięcina, aż termometr włożony ukośnie 2 cale do środka (nie dotykać kości) rejestruje 52° (dla średnio rzadkich), 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
11
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw Stojaki na 15 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do około 130 ° F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Każdy stelaż pokroić w kotlety i podawać Pozostałe przeciery z boku.
1
* Farofa może być wykonana 1 dzień wcześniej i schłodzona, pokryta. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed wymieszaniem pietruszki.* Purée z malaguety można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn