Pieczone Poussins z farszem Zielono-pszennym

Pieczone Poussins z Zielonym pszenicy farszu może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,55 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 440 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka rosołu z kurczaka, mielona kolendra, porzeczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Poussins z farszem Zielono-pszennym, Resztki " makaron z cukinii (featuring Garlic Green Beans & Wegańskie pełnoziarniste farsz), oraz Pieczone Poussins z sosem granatowym i ziemniaczanym Rösti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć pszenicę w misce z zimną wodą, odtłuszczając wszelkie zanieczyszczenia, które pływają na powierzchnię i zmieniając wodę dwa razy, w sumie 20 minut.
Ugotować pszenicę, odkrytą, w garnku 3-do 4-quart osolonej wrzącej wody, mieszając i od czasu do czasu, aż będzie miękka, 12 do 15 minut; dobrze odcedzić na sicie i przenieść do miski.
Podczas gdy pszenica się gotuje, gotować cebulę w oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 7 protokół.
Dodaj kolendrę, imbir, cynamon, sól i pieprz; gotuj, mieszając, jeszcze 1 minutę; wymieszaj z odsączoną pszenicą z porzeczkami i orzeszkami piniowymi. Chłodny farsz całkowicie, około 20 minut.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°. wypłucz poussins wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Wyciąć szyje, jeśli są dołączone i wyrzucić.
Posyp solą i pieprzem wewnątrz i na zewnątrz ptaków, a następnie napełnij każdą jamę ciała 1/2 szklanki farszu. Pozostały farsz łyżka do małego naczynia do pieczenia i przykryć folią, a następnie odstawić. Wiązać nogi razem ze sznurkiem i układać poussins, bez tłoczenia, na stojaku w patelni.
Roztopione masło obficie posmarować poussins, zachowując resztę do fastrygowania.
Pieczone poussins, fastrygowanie od czasu do czasu, aż głęboki złoty, 30 do 35 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191° i piecz, aż termometr włożony do uda (unikając kości) zarejestruje180, A do farszu,165, o 10 do 20 minut więcej.
Poussins przenieść na talerz, zastrzegając patelnię i luźno przykryć folią. Podgrzej farsz w piekarniku podczas robienia jus.
Zdejmij stojak z patelni i przechyl patelnię, aby tłuszcz i soki gromadziły się w jednym rogu. Ostrożnie odcedzić prawie cały tłuszcz. Straddle patelni przez 2 palniki; dodać bulion i wody i deglaze patelni przez gotowanie na dużym ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 1 minutę.
Przenieść do rondla 1-do 2-quart i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/2 szklanki, 3 protokół. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej; wymieszać z sosem i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie przelać sok przez sito o drobnych oczkach do sosu.
Odciąć Sznurek i podawać poussins z jus i dodatkowym farszem.
* Dostępne w kalustyans.com.