Pieczone pomidory z czosnkiem, gorgonzolą i ziołami

Pieczone pomidory z czosnkiem, Gorgonzolanem i ziołami mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawkę. Ten przepis daje 8 porcji z 158 kalorii, 5G białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Za 73 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś sól koszerną, bułkę tartą, pomidory roma i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Steki Z Polędwicy Z Gorgonzolanem I Ziołami Oraz Pieczonym Czosnkiem, Steki z polędwicy z Gorgonzolanem i ziołami oraz Pieczony makaron czosnkowo-Winogronowo-pomidorowy z bazylią i rukolą, oraz Pieczone pomidory z czosnkiem i ziołami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Za pomocą łyżeczki lub łyżki grejpfrutowej usuń nasiona z pomidorów.
Połóż połówki pomidora, ściętą stroną do dołu, na ręcznikach papierowych do odsączenia, około 5 minut.
W dużej misce wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, sól i pieprz. Czystymi rękami delikatnie wrzuć odsączone połówki pomidora do mieszanki olejowej, aż się pokryją. Marynuj pomidory przez 10 minut.
W małej misce wymieszaj bułkę tartą i ser Gorgonzola.
Połóż marynowane połówki pomidora, pokrojoną stroną do góry, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Napełnij każdą połowę pomidora nadzieniem z miękiszu chleba.
Skrop pozostałą oliwą z oliwek.
Piecz przez 20 do 25 minut, aż lekko zmiękną, a spód pomidorów będzie brązowy.
Ugotowane pomidory ułożyć na półmisku do serwowania.
Posyp posiekaną natką pietruszki i od razu podawaj.