Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 360 kalorii, 37g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bulionu wołowego, szalotki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kaczka Magret z Bok Choy i warzywnym ryżem, Piersi Z Kaczki Z Czarnymi Oliwkami, oraz Pieczone piersi z kaczki z sosem granat-Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać skrzydełka z kurczaka i podsmażyć na głębokim brązowym, o 15 protokół.
Dodaj marchew i seler na patelni; smażyć 5 protokół.
Dodaj oba buliony; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Szczep, rezerwując bulion i odrzucając skrzydełka i warzywa. Jeśli to konieczne, powrót bulionu na patelnię i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki; rezerwy na sos.
Za pomocą małej szczotki szoruj świeże lub mrożone trufle pod zimną bieżącą wodą. Używając ostrego cienkiego noża, usuń skórkę z trufli i rezerwy na sos. Cienko golą trufle za pomocą krajalnicy V lub golarki truflowej; przykryć i odstawić.
Piersi kaczki osuszyć papierowymi ręcznikami.
Odciąć wszelkie ścięgna z mięsa piersi.
Umieścić piersi na powierzchni roboczej. Używając palców lub małego ostrego noża, pociągnij lub przeciąć skórę tłuszczem z dala od mięsa z obu długich stron piersi kaczki prawie do środka, pozostawiając pasek tłuszczu o szerokości 1 cala przymocowany do mięsa w środku (nie przecinaj środkowego paska). Podnieś klapy skóry i tłuszczu z kaczki i ułóż pokrojone trufle na mięsie piersi pod tłuszczem, dzieląc je równo. Naciśnij klapy skóry w dół na trufle, aby całkowicie pokryć. Używając ostrego noża, zdobądź wierzch skóry kaczki w 1/2-calowy wzór diamentu, uważając, aby nie przeciąć tłuszczu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Bulion, kaczkę i trufle obrać osobno i schłodzić.)
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Podgrzej ciężką dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Piersi z kaczki posypać solą i pieprzem.
Umieść kaczkę, skórą w dół, na patelni. Gotować, aż skóra będzie głęboko złocista i chrupiąca, a tłuszcz renderuje, od czasu do czasu wylewając nagromadzone kapiele z patelni, około 10 minut. Przekręć piersi z kaczki; umieść patelnię w piekarniku i piecz, aż kaczka zostanie ugotowana do pożądanej doneness, około 8 minut dla średnich.
Przenieść kaczkę na talerz; przykryć i odstawić na 10 minut. Patelnia rezerwowa. Drobno posiekać zarezerwowaną skórkę z trufli.
Odcedzić pozostały tłuszcz z patelni.
Dodaj 1 łyżka masła do patelni i roztopić na średnim ogniu.
Dodać szalotki; smażyć na złoty kolor, o 2 protokół.
Dodaj wino i gotuj, aż prawie odparuje, o 4 protokół.
Dodaj zarezerwowany bulion i wszelkie nagromadzone soki z kaczki; gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 1 hojnego kubka. Przecedź mieszaninę do małego rondla; dodaj zarezerwowaną posiekaną skórkę z trufli. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. Wymieszać pozostałą 1 łyżkę masła.
Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek. Ułóż kacze plastry na talerzach; skropić sosem i podawać.