Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami

Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczone piersi z kaczki Magret z ogolonymi czarnymi truflami mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 360 kalorii, 37g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bulionu wołowego, szalotki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kaczka Magret z Bok Choy i warzywnym ryżem, Piersi Z Kaczki Z Czarnymi Oliwkami, oraz Pieczone piersi z kaczki z sosem granat-Chile dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać skrzydełka z kurczaka i podsmażyć na głębokim brązowym, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
3
Dodaj marchew i seler na patelni; smażyć 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj oba buliony; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Szczep, rezerwując bulion i odrzucając skrzydełka i warzywa. Jeśli to konieczne, powrót bulionu na patelnię i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki; rezerwy na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BulionBulion
SOSSOS
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Za pomocą małej szczotki szoruj świeże lub mrożone trufle pod zimną bieżącą wodą. Używając ostrego cienkiego noża, usuń skórkę z trufli i rezerwy na sos. Cienko golą trufle za pomocą krajalnicy V lub golarki truflowej; przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Piersi kaczki osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Odciąć wszelkie ścięgna z mięsa piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
8
Umieścić piersi na powierzchni roboczej. Używając palców lub małego ostrego noża, pociągnij lub przeciąć skórę tłuszczem z dala od mięsa z obu długich stron piersi kaczki prawie do środka, pozostawiając pasek tłuszczu o szerokości 1 cala przymocowany do mięsa w środku (nie przecinaj środkowego paska). Podnieś klapy skóry i tłuszczu z kaczki i ułóż pokrojone trufle na mięsie piersi pod tłuszczem, dzieląc je równo. Naciśnij klapy skóry w dół na trufle, aby całkowicie pokryć. Używając ostrego noża, zdobądź wierzch skóry kaczki w 1/2-calowy wzór diamentu, uważając, aby nie przeciąć tłuszczu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Bulion, kaczkę i trufle obrać osobno i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
TrufleTrufle
BulionBulion
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podgrzej ciężką dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piersi z kaczki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
PieprzPieprz
SólSól
12
Umieść kaczkę, skórą w dół, na patelni. Gotować, aż skóra będzie głęboko złocista i chrupiąca, a tłuszcz renderuje, od czasu do czasu wylewając nagromadzone kapiele z patelni, około 10 minut. Przekręć piersi z kaczki; umieść patelnię w piekarniku i piecz, aż kaczka zostanie ugotowana do pożądanej doneness, około 8 minut dla średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
13
Przenieść kaczkę na talerz; przykryć i odstawić na 10 minut. Patelnia rezerwowa. Drobno posiekać zarezerwowaną skórkę z trufli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Odcedzić pozostały tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodaj 1 łyżka masła do patelni i roztopić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Dodać szalotki; smażyć na złoty kolor, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
17
Dodaj wino i gotuj, aż prawie odparuje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
18
Dodaj zarezerwowany bulion i wszelkie nagromadzone soki z kaczki; gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 1 hojnego kubka. Przecedź mieszaninę do małego rondla; dodaj zarezerwowaną posiekaną skórkę z trufli. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. Wymieszać pozostałą 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
BulionBulion
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
19
Cienko pokroić piersi kaczki w poprzek. Ułóż kacze plastry na talerzach; skropić sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn