Pieczone piersi kaczki z polewą Malinowo-miodową
Pieczone piersi kaczki z polewą Malinowo-miodową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje $7.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, piersi kaczki ze skórą, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone Piersi Kaczki Z Krewnymi Pomarańczami, Pieczone piersi z kaczki z portykiem, oraz Pieczone piersi z kaczki z sosem z czerwonego wina i kandyzowanymi Kumkwatami.
Instrukcje
Piersi kaczki osuszyć papierowymi ręcznikami i położyć na desce do krojenia. Używając ostrego noża, zdobądź wzór diamentu o szerokości 1/2 cala przez skórę i tłuszcz piersi (nie tnij więcej niż 1/4 cala głębokości). Obficie doprawić z obu stron solą i pieprzem.
Podgrzać patelnię żeliwną na średnim ogniu do gorąca, około 4 minut.
Dodać skórę kaczki-strona w dół i gotować bez przeszkód, aż skóra będzie chrupiąca i złocisty, o 6 do 7 protokół. Zmniejsz ciepło do średniego, Odwróć kaczkę i gotuj, aż termometr do odczytu natychmiastowego włożony do środka zarejestruje 74°, o 3 minuty więcej.
Przełożyć na czystą deskę do krojenia lub talerz i namiot luźno z folią; odstawić.
Usuń wszystkie, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni.
Dodać maliny i miód i dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż maliny zaczną się rozkładać i sos zgęstnieje, o 2 protokół.
Przełożyć do małej żaroodpornej miski, posmakować i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.