Pieczone ostrygi 13 mil z Jalapeno, limonką i masłem kolendrowym
Pieczone ostrygi 13 mil z Jalapeno, limonką i masłem kolendrowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 1G białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól koszerna, jalapeño chiles, apalachicolan ostrygi, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cilantro Lime Jalapeno Corn, Cilantro Lime Jalapeño Lemonade, oraz Jalapeno Poppers with Lime Cilantro Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrygi Shuck. Ostrygi należy wyrzucić z górnej skorupy; ostrygi należy trzymać w głębszej skorupie dolnej. Na patelni z galaretką ułóż ostrygi na koszernej soli.
Rozgrzać olej na małej patelni na dużym ogniu.
Dodaj jalapeos, i gotować 2 do 4 minut, obracając od czasu do czasu, aż skóra będzie złoty i pęcherze.
Przenieść jalapeos do małej miski i przykryć folią.
Obrać i nasiona jalapeos; drobno posiekać i umieścić w średniej misce.
Dodaj skórkę z limonki i 5 kolejnych składników, mieszając, aby połączyć. Każdą ostrygę wymieszać z 1/2 łyżeczki masła. (Pozostałe masło przechowywać w lodówce.)
Piec ostrygi w temperaturze 450 przez 8 minut lub do momentu, gdy krawędzie ostryg zaczną się zwijać.