Pieczone Orzo z Chardą, fetą i koperkiem

Pieczone Orzo z Chardą, fetą i koperkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczone Orzo z Chard, Fetan i koperek spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 263 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, chard, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Miseczki Tęczowe & Fetan Orzo, Orzo z fetą, pomidorami i koperkiem, oraz Smażone krewetki z Orzo, Fetanem i koperkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj dwuwarstwowe naczynie do pieczenia za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
3
Dodaj pory, łodygi chard, czosnek i pieprz czerwony płatki i gotować, mieszając, aż warzywa pot, ale nie Brązowy, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Dodać koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Dodać liście chard i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
6
Dodać pokruszone pomidory i orzo i doprowadzić do wrzenia, dobrze wymieszać i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
7
Dodać fetę, koperek, sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać i przenieść do naczynia do pieczenia, wygładzając górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Spryskaj kawałek folii aluminiowej nieprzywierającym sprayem do gotowania i szczelnie przykryj naczynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Piec przez 20 minut, następnie wyjąć folię i piec, aż wierzch orzo lekko się zarumieni, około 20 minut dłużej. Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn