Pieczone Latkes Ziemniaczane
Przepis pieczone Latkes ziemniaczane mogą być wykonane w około 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 19g tłuszczu i w sumie 320 kalorii. Ten bezmleczny i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 5 i kosztuje 1,46 zł za porcję. Jeśli masz pod ręką jajka, sól, pieczone ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Pieczone Słodkie Ziemniaki Latkes, Bez Rusztu Bez Tłuszczu Pieczone Ziemniaki Latkes, oraz Pieczone Słodkie Placki Ziemniaczane I Kwaśna Śmietana Z Imbirem.
Instrukcje
Do miski wsyp ziemniaki, cebulę, czosnek, sól, zmielone ziarna pieprzu, mąkę i jajka. Złóż mieszaninę razem gumową szpatułką, aż składniki będą dobrze pokryte jajkiem, a czosnek, sól i pieprz zostaną równomiernie wymieszane. Rozbij duże kawałki ziemniaków.
Rozgrzej olej we frytownicy lub dużej patelni do 375 stopni F (190 stopni C).
Uformuj ciasto latke w kulki wielkości baseballu i spłaszcz w 1-calowe rundy.
Pracując partiami, umieść latkes w gorącym oleju i gotuj, aż brzegi będą intensywnie brązowe, 3 do 5 minut. Odwróć latkes łyżką cedzakową i gotuj, aż będą chrupiące i złocistobrązowe, jeszcze 2 do 3 minut.
Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby ostygł.