Pieczone kotlety wieprzowe i warzywa
Pieczone kotlety wieprzowe i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 461 kalorii, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 14 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać schabowe kotlety, brukiew, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 86%. Spróbuj Pieczone kotlety wieprzowe i warzywa, Kotlety wieprzowe z patelnią prażone orzechy włoskie i warzywa, oraz Pieczone kotlety wieprzowe z serowymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°. Spray 15x10x1-calowy patelni z natryskiem do gotowania. W małej misce wymieszaj olej, natkę pietruszki, przyprawioną sól, tymianek i pieprz.
Obie strony kotletów schabowych posmarować około połową mieszanki oleju. W dużej misce wymieszaj rutabaga, ziemniaki, koper włoski i cebulę.
Dodaj pozostałą połowę mieszaniny oleju; wrzucić do herbu. Ułożyć warzywa na patelni.
Pieczone warzywa 15 minut.
Kotlety schabowe ułożyć na warzywach. Piecz 30 do 40 minut dłużej lub aż kotlety wieprzowe nie będą już różowe w środku, a warzywa będą miękkie.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.