Pieczone jagnięce grudki z pokruszonymi ziemniakami Niçoise

Pieczone jagnięce grudki z pokruszonymi ziemniakami Niçoise
Pieczone jagnięce grudki z pokruszonymi ziemniakami Niçoise mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 481 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Jeśli masz czosnek, oliwa, grudki jagnięciny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Przepis na jagnięcinę (z pokruszonymi ziemniakami), Sałatka Jagnięca Niçoise Z Ziemniakami I Fasolą Fava, oraz Duszona jagnięcina z chili, pokruszonym ananasem, trawą cytrynową i imbirem.

Instrukcje

1
Przede wszystkim confit czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2
Piekarnik nagrzać do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
Oddzielić i obrać goździki. Łatwym sposobem na to jest umieszczenie każdego goździka płasko na desce, umieszczenie dużego, ciężkiego noża płasko na górze i rozbicie zaciśniętą pięścią. To rozluźnia skórę. Następnie przyciąć końce korzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni, ugotować czosnek na złoty kolor, następnie przenieść do małego naczynia do pieczenia, dodać trochę soli i 1 gałązkę tymianku i piec w piekarniku przez około 10 minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Wyjąć i ostudzić; pozostawić włączony piekarnik do pieczenia mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody. Dodać ziemniaki i miętę i pozostawić na wolnym ogniu przez 15 minut, aż ziemniaki będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Odcedzić i wyrzucić miętę. Pozostaw na 10 minut, aż ziemniaki będą wystarczająco chłodne, aby je ostudzić, a następnie za pomocą małego, ostrego noża oderwij skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Ziemniaki odstawić na patelnię i za pomocą dużego widelca zgnieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Wymieszać około 3 łyżki oliwy z oliwek, kapary, posiekane anchois, oliwki i 3-4 ząbki czosnku confit. Zmiażdż ponownie widelcem. Posiekać trybula lub pietruszkę i wymieszać wraz z przyprawami. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
TrybulaTrybula
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
10
Wyciąć nadmiar tłuszczu z górnej warstwy jagnięciny, pozostawiając trochę na gotowanie. Zdobądź szczyt w criss-cross za pomocą ostrego noża. Sezon dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
11
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą na bazie ciężkiej, aż będzie bardzo gorąca, dodaj 2 łyżki oleju, a następnie ugotuj jagnięcinę, tłuszcz w dół. Smażyć dobrze i włączyć na wszystkich czterech stronach, aż ładnie rumiane na całym (o 4 min), a następnie usunąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Pozostałą tymianek i rozmaryn ułożyć na tacy do pieczenia (lub na patelni, jeśli jest odporna na ciepło), aby zrobić 4 stosy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Na każdym z nich ułożyć kawałek jagnięciny. Piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż ugotuje się do średniej, a następnie pozostaw mięso na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
14
Aby służyć, łyżka porcji ziemniaków na każdym talerzu. Ułóż pomidory, cukinię i fasolę wokół niego lub po prostu zwykłą sałatkę, jeśli wolisz. Jagnięcinę pokroić na przekątnej, wachlować na wierzchu, następnie skropić dowolnymi sokami mięsnymi. Każdy kawałek jagnięciny ułożyć czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn