Pieczone jagnięce grudki z pokruszonymi ziemniakami Niçoise

Pieczone jagnięce grudki z pokruszonymi ziemniakami Niçoise mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 481 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Jeśli masz czosnek, oliwa, grudki jagnięciny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Przepis na jagnięcinę (z pokruszonymi ziemniakami), Sałatka Jagnięca Niçoise Z Ziemniakami I Fasolą Fava, oraz Duszona jagnięcina z chili, pokruszonym ananasem, trawą cytrynową i imbirem.
Instrukcje
Przede wszystkim confit czosnek.
Piekarnik nagrzać do 190C / wentylator 170C / Gaz
Oddzielić i obrać goździki. Łatwym sposobem na to jest umieszczenie każdego goździka płasko na desce, umieszczenie dużego, ciężkiego noża płasko na górze i rozbicie zaciśniętą pięścią. To rozluźnia skórę. Następnie przyciąć końce korzenia.
Rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni, ugotować czosnek na złoty kolor, następnie przenieść do małego naczynia do pieczenia, dodać trochę soli i 1 gałązkę tymianku i piec w piekarniku przez około 10 minut, aż zmięknie.
Wyjąć i ostudzić; pozostawić włączony piekarnik do pieczenia mięsa.
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody. Dodać ziemniaki i miętę i pozostawić na wolnym ogniu przez 15 minut, aż ziemniaki będą po prostu miękkie.
Odcedzić i wyrzucić miętę. Pozostaw na 10 minut, aż ziemniaki będą wystarczająco chłodne, aby je ostudzić, a następnie za pomocą małego, ostrego noża oderwij skórę.
Ziemniaki odstawić na patelnię i za pomocą dużego widelca zgnieść.
Wymieszać około 3 łyżki oliwy z oliwek, kapary, posiekane anchois, oliwki i 3-4 ząbki czosnku confit. Zmiażdż ponownie widelcem. Posiekać trybula lub pietruszkę i wymieszać wraz z przyprawami. Odstawić i ogrzać.
Wyciąć nadmiar tłuszczu z górnej warstwy jagnięciny, pozostawiając trochę na gotowanie. Zdobądź szczyt w criss-cross za pomocą ostrego noża. Sezon dobrze.
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą na bazie ciężkiej, aż będzie bardzo gorąca, dodaj 2 łyżki oleju, a następnie ugotuj jagnięcinę, tłuszcz w dół. Smażyć dobrze i włączyć na wszystkich czterech stronach, aż ładnie rumiane na całym (o 4 min), a następnie usunąć z patelni.
Pozostałą tymianek i rozmaryn ułożyć na tacy do pieczenia (lub na patelni, jeśli jest odporna na ciepło), aby zrobić 4 stosy.
Na każdym z nich ułożyć kawałek jagnięciny. Piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż ugotuje się do średniej, a następnie pozostaw mięso na 5 minut.
Aby służyć, łyżka porcji ziemniaków na każdym talerzu. Ułóż pomidory, cukinię i fasolę wokół niego lub po prostu zwykłą sałatkę, jeśli wolisz. Jagnięcinę pokroić na przekątnej, wachlować na wierzchu, następnie skropić dowolnymi sokami mięsnymi. Każdy kawałek jagnięciny ułożyć czosnkiem.