Pieczone jagnięce grudki z pokruszonymi ziemniakami Niçoise

Pieczone jagnięce grudki z pokruszonymi ziemniakami Niçoise
Pieczone jagnięce grudki z pokruszonymi ziemniakami Niçoise mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 481 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. To działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Jeśli masz czosnek, oliwa, grudki jagnięciny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Przepis na jagnięcinę (z pokruszonymi ziemniakami), Sałatka Jagnięca Niçoise Z Ziemniakami I Fasolą Fava, oraz Duszona jagnięcina z chili, pokruszonym ananasem, trawą cytrynową i imbirem.

Instrukcje

1
Przede wszystkim confit czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2
Piekarnik nagrzać do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Oddzielić i obrać goździki. Łatwym sposobem na to jest umieszczenie każdego goździka płasko na desce, umieszczenie dużego, ciężkiego noża płasko na górze i rozbicie zaciśniętą pięścią. To rozluźnia skórę. Następnie przyciąć końce korzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek na małej patelni, ugotować czosnek na złoty kolor, następnie przenieść do małego naczynia do pieczenia, dodać trochę soli i 1 gałązkę tymianku i piec w piekarniku przez około 10 minut, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Wyjąć i ostudzić; pozostawić włączony piekarnik do pieczenia mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody. Dodać ziemniaki i miętę i pozostawić na wolnym ogniu przez 15 minut, aż ziemniaki będą po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Odcedzić i wyrzucić miętę. Pozostaw na 10 minut, aż ziemniaki będą wystarczająco chłodne, aby je ostudzić, a następnie za pomocą małego, ostrego noża oderwij skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Ziemniaki odstawić na patelnię i za pomocą dużego widelca zgnieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wymieszać około 3 łyżki oliwy z oliwek, kapary, posiekane anchois, oliwki i 3-4 ząbki czosnku confit. Zmiażdż ponownie widelcem. Posiekać trybula lub pietruszkę i wymieszać wraz z przyprawami. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
TrybulaTrybula
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
10
Wyciąć nadmiar tłuszczu z górnej warstwy jagnięciny, pozostawiając trochę na gotowanie. Zdobądź szczyt w criss-cross za pomocą ostrego noża. Sezon dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
11
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą na bazie ciężkiej, aż będzie bardzo gorąca, dodaj 2 łyżki oleju, a następnie ugotuj jagnięcinę, tłuszcz w dół. Smażyć dobrze i włączyć na wszystkich czterech stronach, aż ładnie rumiane na całym (o 4 min), a następnie usunąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Pozostałą tymianek i rozmaryn ułożyć na tacy do pieczenia (lub na patelni, jeśli jest odporna na ciepło), aby zrobić 4 stosy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Na każdym z nich ułożyć kawałek jagnięciny. Piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż ugotuje się do średniej, a następnie pozostaw mięso na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Aby służyć, łyżka porcji ziemniaków na każdym talerzu. Ułóż pomidory, cukinię i fasolę wokół niego lub po prostu zwykłą sałatkę, jeśli wolisz. Jagnięcinę pokroić na przekątnej, wachlować na wierzchu, następnie skropić dowolnymi sokami mięsnymi. Każdy kawałek jagnięciny ułożyć czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn