Pieczone jabłka z lodami cynamonowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pieczonych jabłek z lodami cynamonowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odebrać masło, gotowanie jabłek, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Lody Cynamonowe: Bogate Włoskie Lody, oraz Jabłka Pieczone Cynamonem.
Instrukcje
Zmiękcz lody, pozostawiając w temperaturze pokojowej na 20 minut lub do momentu, aż będą wystarczająco miękkie, aby wymieszać.
Przełożyć do dużej miski. Używając elektrycznego miksera, ubijaj lody i cynamon, aż do całkowitego połączenia. Przykryć i powrócić do zamrażarki na 30 minut lub do momentu, aż stanie się stałe. (Można to zrobić z tygodniowym wyprzedzeniem.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło naczynie do pieczenia tylko wystarczająco duże, aby pomieścić jabłka w jednej warstwie.
W małym rondlu połącz cukier, cydr, sól, gałkę muszkatołową i goździki. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 5 minut.
Użyj obieraczki do warzyw, aby przyciąć około 1/2-calowy zespół wokół wierzchołków jabłek. Zgarnij rdzenie i nasiona, aby utworzyć głęboką jamę, bez przebijania DNA, za pomocą jabłka corer, melona baller lub ostrej łyżki.
Jabłka ułożyć pionowo na patelni do pieczenia. Wrzuć kilka kawałków masła do każdej wnęki jabłek i zalej jabłkami syropem z cydru.
Piec jabłka, odkryte, fastrygowanie często, aż jabłka są miękkie, ale nadal zachowują swój kształt, 45 do 50 minut. Lekko schłodzić przed podaniem z dodatkowymi sokami do gotowania łyżkami i lodami cynamonowymi na boku.