Pieczone jabłka z lodami cynamonowymi

Pieczone jabłka z lodami cynamonowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pieczonych jabłek z lodami cynamonowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odebrać masło, gotowanie jabłek, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Lody Cynamonowe: Bogate Włoskie Lody, oraz Jabłka Pieczone Cynamonem.

Instrukcje

1
Zmiękcz lody, pozostawiając w temperaturze pokojowej na 20 minut lub do momentu, aż będą wystarczająco miękkie, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
2
Przełożyć do dużej miski. Używając elektrycznego miksera, ubijaj lody i cynamon, aż do całkowitego połączenia. Przykryć i powrócić do zamrażarki na 30 minut lub do momentu, aż stanie się stałe. (Można to zrobić z tygodniowym wyprzedzeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
CynamonCynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło naczynie do pieczenia tylko wystarczająco duże, aby pomieścić jabłka w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
W małym rondlu połącz cukier, cydr, sól, gałkę muszkatołową i goździki. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CydrCydr
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia.
6
Użyj obieraczki do warzyw, aby przyciąć około 1/2-calowy zespół wokół wierzchołków jabłek. Zgarnij rdzenie i nasiona, aby utworzyć głęboką jamę, bez przebijania DNA, za pomocą jabłka corer, melona baller lub ostrej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MelonMelon
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Melon BallerMelon Baller
Apple CorerApple Corer
7
Jabłka ułożyć pionowo na patelni do pieczenia. Wrzuć kilka kawałków masła do każdej wnęki jabłek i zalej jabłkami syropem z cydru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
MasłoMasło
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec jabłka, odkryte, fastrygowanie często, aż jabłka są miękkie, ale nadal zachowują swój kształt, 45 do 50 minut. Lekko schłodzić przed podaniem z dodatkowymi sokami do gotowania łyżkami i lodami cynamonowymi na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
CynamonCynamon
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn