Pieczone jabłka z lodami cynamonowymi

Pieczone jabłka z lodami cynamonowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj pieczonych jabłek z lodami cynamonowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odebrać masło, gotowanie jabłek, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Lody Cynamonowe: Bogate Włoskie Lody, oraz Jabłka Pieczone Cynamonem.

Instrukcje

1
Zmiękcz lody, pozostawiając w temperaturze pokojowej na 20 minut lub do momentu, aż będą wystarczająco miękkie, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
2
Przełożyć do dużej miski. Używając elektrycznego miksera, ubijaj lody i cynamon, aż do całkowitego połączenia. Przykryć i powrócić do zamrażarki na 30 minut lub do momentu, aż stanie się stałe. (Można to zrobić z tygodniowym wyprzedzeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
CynamonCynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło naczynie do pieczenia tylko wystarczająco duże, aby pomieścić jabłka w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
W małym rondlu połącz cukier, cydr, sól, gałkę muszkatołową i goździki. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CydrCydr
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć z ognia.
6
Użyj obieraczki do warzyw, aby przyciąć około 1/2-calowy zespół wokół wierzchołków jabłek. Zgarnij rdzenie i nasiona, aby utworzyć głęboką jamę, bez przebijania DNA, za pomocą jabłka corer, melona baller lub ostrej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MelonMelon
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Melon BallerMelon Baller
Apple CorerApple Corer
7
Jabłka ułożyć pionowo na patelni do pieczenia. Wrzuć kilka kawałków masła do każdej wnęki jabłek i zalej jabłkami syropem z cydru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec jabłka, odkryte, fastrygowanie często, aż jabłka są miękkie, ale nadal zachowują swój kształt, 45 do 50 minut. Lekko schłodzić przed podaniem z dodatkowymi sokami do gotowania łyżkami i lodami cynamonowymi na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
CynamonCynamon
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn