Pieczone figi w syropie cytrynowym
Pieczone figi w syropie cytrynowym to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Jeśli masz jędrne Dojrzałe fioletowe figi, wodę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczone Figi Z Syropem Klonowym, Lodami Waniliowymi I Opiekaną Mgiełką, Pieczony Budyń Borówkowy Z Syropem Cytrynowym, oraz Figi nadziewane syropem miodowo-balsamicznym.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. 3gotuj wodę i 1/2 szklanki cukru w małym rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjąć Syrop z ognia. Wycisnąć wystarczającą ilość soku z 2 cytryn, aby odmierzyć 1/3 szklanki i wymieszać z syropem, a następnie wyrzucić połówki cytryny.
Skórkę z pozostałej cytryny wyjąć w długie paski za pomocą obieraczki do warzyw i, jeśli to konieczne, przyciąć dowolny biały rdzeń ze skórki ostrym nożem do parkowania.
Skórkę pokroić wzdłuż na cienkie paski julienne. Cytryna rezerwowa.
Skórkę blanszujemy w rondlu 1-1 1/2 litra wrzącej wody na 1 sekundę, następnie odcedzamy na sito i dodajemy do syropu. 3
Odetnij resztki cytryny. Pracując nad misą, wyciąć segmenty wolne od membran.
Masło rozprowadzić w 1 1/2-quart Ognioodporne gratin dish lub 10-calowy ciężki żaroodporne patelni. Ułóż figi, pokrój boki do góry, lekko nakładając się w 1 warstwie.
Posypać pozostałymi 2 łyżeczkami cukru i piec, aż figi zmiękną i zaczną wydzielać sok, ale nadal zachowują swój kształt, 25 do 30 minut.
Przenieść figi z rowkiem łyżką do płytkiej miski i umieścić zapiekankę lub patelnię na palniku na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj syrop i deglaze gratin dish lub patelni przez gotowanie, aż syrop zmniejsza się do około 3/4 Puchar, 6 do 8 protokół.
W misce dodaj segmenty cytryny wraz z sokami i wlej syrop (z segmentami cytryny) na figi. Przed podaniem schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej.
Syrop można przygotować, bez odtłuszczania i dodawania segmentów cytryny, 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed deglazing zapiekanka i dodając segmenty cytryny.