Pieczone buraki i lody z ciemnej czekolady
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 183 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, pół na pół, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Scooped: Irish Coffee Ice Cream z ogoloną ciemną czekoladą i kandyzowanymi orzechami pekan, Sorbet Z Gorzkiej Czekolady, oraz Scooped: lody z białej czekolady z nerdami.
Instrukcje
W rondlu trzy kwarty, połączyć buraki i pół na pół. Dusić na małym ogniu, aż nóż do parkowania skręcony w buraki łatwo go rozetnie, około pół godziny. Gdy garnek się gotuje, ubij razem żółtka i cukier w dużej misce, aż staną się jasne i zgęstnieją.
Mieszankę buraków przełożyć do blendera i przecier do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji. Jeśli pokrywa blendera jest wyposażona w korek do otworu w pokrywie, zdejmij korek i przykryj kilkoma arkuszami ręcznika papierowego podczas mieszania—dzięki temu gorący płyn nie pęknie podczas mieszania.
Mieszaninę buraków wrzucić do rondla na małym ogniu i dokładnie ubić w kakao i szczyptę soli. Powoli wlać 1/3 mieszanki buraków do mieszaniny jaj, stale ubijając, a następnie przenieść wszystko z powrotem do rondla.
Podgrzać pod gotowym do gotowania na wolnym ogniu, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, że palec przesunięty w poprzek pokrywanej łyżki pozostawia czystą linię.
Wlać przez sitko do hermetycznego pojemnika, dodać skórkę pomarańczową, wymieszać do połączenia i odstawić na noc.
Następnego dnia ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. W ostatniej chwili ubijania powoli dodajemy ogoloną czekoladę. Lody najlepiej spożywać na miękko. Jeśli przechowujesz na później, pozwól rozmrozić na blacie przez 10 do 15 minut przed podaniem.