Pieczone buraki i lody z ciemnej czekolady

Pieczone buraki i lody z ciemnej czekolady
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 183 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, pół na pół, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Scooped: Irish Coffee Ice Cream z ogoloną ciemną czekoladą i kandyzowanymi orzechami pekan, Sorbet Z Gorzkiej Czekolady, oraz Scooped: lody z białej czekolady z nerdami.

Instrukcje

1
W rondlu trzy kwarty, połączyć buraki i pół na pół. Dusić na małym ogniu, aż nóż do parkowania skręcony w buraki łatwo go rozetnie, około pół godziny. Gdy garnek się gotuje, ubij razem żółtka i cukier w dużej misce, aż staną się jasne i zgęstnieją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Mieszankę buraków przełożyć do blendera i przecier do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji. Jeśli pokrywa blendera jest wyposażona w korek do otworu w pokrywie, zdejmij korek i przykryj kilkoma arkuszami ręcznika papierowego podczas mieszania—dzięki temu gorący płyn nie pęknie podczas mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Mieszaninę buraków wrzucić do rondla na małym ogniu i dokładnie ubić w kakao i szczyptę soli. Powoli wlać 1/3 mieszanki buraków do mieszaniny jaj, stale ubijając, a następnie przenieść wszystko z powrotem do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
(duża Tuba)(duża Tuba)
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Podgrzać pod gotowym do gotowania na wolnym ogniu, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje na tyle, że palec przesunięty w poprzek pokrywanej łyżki pozostawia czystą linię.
5
Wlać przez sitko do hermetycznego pojemnika, dodać skórkę pomarańczową, wymieszać do połączenia i odstawić na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Następnego dnia ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. W ostatniej chwili ubijania powoli dodajemy ogoloną czekoladę. Lody najlepiej spożywać na miękko. Jeśli przechowujesz na później, pozwól rozmrozić na blacie przez 10 do 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn