Pieczone buraki Chioggia z fetą
Prażone buraki Chioggia z Fetanem to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, olej z pestek winogron, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pieczone Buraki Chioggia Z Sokami Z Nektarynki I Majerankiem, Buraki Chioggia z winegretem Malinowo-miętowym, oraz Chioggia Burak Borani z Fetanem i prażonym sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubij razem 1/4 szklanki octu malinowego, 1 1/2 łyżki miodu, szalotkę, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Ubij w oleju z pestek winogron, aż do zemulgowania.
Ułóż buraki tak, aby pasowały do jednej warstwy w głębokim naczyniu do pieczenia.
Dodać tyle wody, aby ledwo przykryć buraki, następnie dodać pozostałe 1/4 szklanki octu i 1 1/2 łyżki miodu i masła. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i piec przez 50 do 60 minut, lub do momentu, gdy buraki będą miękkie po przekłuciu nożem.
Odcedzić i obrać buraki i pokroić je 1/4 cala grubości.
Dodaj je do sosu miodu i ostudzić do 4 godzin.
Aby służyć, ułóż połowę plastrów buraków na 8 małych talerzach i przykryj fetą. Na wierzchu pozostałe plastry buraków i każdą porcję skropić ok. 1 łyżką dressingu.
Udekorować zieleniną i podawać.