Pieczone buraki

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, paleolitycznych i laktoovo-wegetariańskich do swojej skrzynki z przepisami, pieczone buraki mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ta przystawka ma 139 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 1,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis podoba się 36 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, sok z pomarańczy, ocet malinowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 55 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 61% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Sałatka z makaronem, pieczonymi burakami i porami , zupa ziemniaczano-porowa z pieczonymi burakami i sałatka wiosenna z rzodkiewkami i burakami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Odetnij wierzchołki i korzenie buraków, a następnie obierz każdy z nich obieraczką do warzyw.
Pokrój buraki na kawałki o wielkości 1 1/2 cala. (Małe buraki możesz przekroić na pół, średnie na ćwiartki, a duże na ósemki.)
Połóż pokrojone buraki na blasze do pieczenia i wymieszaj z oliwą z oliwek, listkami tymianku, solą i pieprzem. Piecz przez 35 do 40 minut, obracając raz lub dwa razy szpatułką, aż buraki będą miękkie.
Wyjmij z piekarnika i od razu wymieszaj z octem i sokiem pomarańczowym.
Posyp solą i pieprzem i podawaj na ciepło.