Pieczone bakłażany z ziołami
Pieczone bakłażany z ziołami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 101 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bakłażany, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 39 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone bakłażany i pomidory, Pieczone bakłażany i salsa pomidorowa, oraz Pieczone bakłażany z farszem z koziego sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić każdy bakłażan w plastry 1/4 cala, cięcie do, ale nie przez, koniec łodygi. Wachlarzowe bakłażany i umieścić na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Pędzel 1 1/2 łyżki oleju równomiernie na plastry bakłażana.
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut; wyjąć z piekarnika. Delikatnie nacisnąć bakłażany na plastry wachlarza.
Bakłażany posmarować 1 1/2 łyżeczki oleju; posypać równomiernie solą i pieprzem.
Piec dodatkowe 10 minut lub do miękkości miąższu i krawędzie są rumiane i lekko chrupiące.
Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oleju rozpuścić równomiernie na bakłażanach; posypać ziołami.