Pieczone bakłażany z sosem kolendrowym jogurtowym
Jeśli u pacjenta występuje około 45 minut do spędzenia w kuchni, pieczone bakłażany z sosem z kolendry jogurt może być niesamowite lacto ovo vegetarian przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, imbir gałkowy, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 64 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Bakłażany z sosem sezamowym, Pieczone bakłażany z fasolą cannellini, oraz Bakłażan pieczony z sosem z jogurtu cytrynowego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Pozostawiając na łodydze, przeciąć bakłażana na pół wzdłużnie i zgnieść głęboko miąższ ostrym nożem w sposób krzyżowy.
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.
Wymieszać oliwę z oliwek i sok z cytryny, a następnie natrzeć na powierzchni bakłażana. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i piec 25-30 minut, aż miąższ będzie miękki.
W międzyczasie wkładamy kuskus do dużej miski, zalewamy wrzącym wywarem i pozostawiamy do namoczenia na 10 minut, aż cały wywar zostanie wchłonięty. Morele, pomidory, dymkę i orzeszki piniowe wymieszać z kuskusem.
Posypać cynamonem i dobrze wymieszać.
Wyjmij bakłażana z piekarnika i wyjmij miąższ, dbając o to, aby Skórki były nienaruszone. Mięso posiekać i wrzucić do mieszanki kuskus.
Włożyć Skórki bakłażana z powrotem do naczynia do pieczenia i wlać do nich mieszankę kuskusu, układając ją tak, aby w każdej z nich znajdowała się obfita ilość. Pozostałą mieszankę kuskusu rozetrzeć na brzegach naczynia.
Wróć do piekarnika na 10 minut, aby ogrzać podczas mieszania wszystkich składników opatrunku razem dodać kroplę wody, jeśli opatrunek jest zbyt gęsty. Pod nadziewane bakłażany ułożyć luźną mieszankę kuskusu tak, aby były ułożone na skosie.
Skropić sosem i podawać z sałatką z liści mieszanych.