Pieczona wołowina z syropem klonowo-pomarańczowym
Pieczona wołowina z syropem klonowo-pomarańczowym może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 2,66 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii , 40 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home wymaga skrobi kukurydzianej, bulionu z kurczaka, pieczeni z dolnej części udźca i marchewki. 6 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 25 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 94% , co jest doskonałym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również: Pieczona wołowina w szybkowarze Instant Pot Pressure Cooker , Bułeczki z klonem i jagodami i pomarańczą oraz Batony z klonem i daktylami i skórką pomarańczową .
Instrukcje
Na dużej patelni pokrytej sprayem do smażenia zrumienić danie ze wszystkich stron.
Umieścić w naczyniu do pieczenia wysmarowanym sprayem do pieczenia.
Na tej samej patelni połącz sok pomarańczowy, syrop, wino, ocet, sos Worcestershire, skórkę pomarańczową, liść laurowy, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia, często mieszając; polej nim mięso.
Ułóż ziemniaki, marchewkę, seler i cebulę wokół pieczeni. Przykryj i piecz w temperaturze 160°C przez 3 godziny lub do miękkości mięsa.
Wyjmij mięso i warzywa i trzymaj w cieple.
Wlej sos z patelni do miarki. Wyrzuć liść laurowy i odtłuść. Przełóż z powrotem do brytfanny.
W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj do soków. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Podawać z pieczenią i warzywami.