Pieczona udziec jagnięcy na rożnie z konserwowaną cytryną, szafranem, oliwą i winegretem

Pieczona udziec jagnięcy na rożnie z konserwowaną cytryną, szafranem, oliwą i winegretem
Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Pieczona udziec jagnięcy na rożnie z konserwowaną cytryną, szafranem, oliwką i winegretem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 4,36 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 37g białka, 28g tłuszczu i w sumie 423 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś udziec jagnięcy, popękaną paprykę, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 72%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona udziec jagnięcy z szafranem i salsą oliwną, Karmienie przyjaciół: Cała pieczona udziec jagnięcy z rozmarynem i konserwowaną cytryną, oraz Udziec jagnięcy w skórce zielono-oliwkowo-cytrynowej.

Instrukcje

1
Na małej patelni do smażenia zagotuj ocet szampański i szafran przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(1 Uncja Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek)(1 Uncja Wagowo, Około 4 Do 6 Gałązek)
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wlej do miski i powoli wymieszaj oliwę z oliwek, aby ją dodać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj posiekaną konserwowaną cytrynę i czarne oliwki. Dopraw pieprzem. Nie dodaję do tego soli z powodu zasolenia oliwek. Ten przepis tworzy kwartę i potrwa co najmniej miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
5
Upewnij się, że udko jagnięce jest dobrze oczyszczone, a twardy tłuszcz jest przycięty. Zrób 8 szczelin w nodze i nadziewaj je gałązkami rozmarynu i ząbkami czosnku. Natrzyj nogę oliwą z oliwek, suchym i świeżym oregano, cytryną, solą i pieprzem. Piecz w temperaturze 500 stopni F. przez około 30 minut. Niższe ciepło do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Oreganoświeże Oregano
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
W razie potrzeby dodaj wodę do garnka. Gotuj przez około 3 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Wyjmij jagnięcinę z patelni i pozwól odpocząć. Odtłuść tłuszcz z soków z patelni i wlej sok na dno półmiska. Pokrój jagnięcinę w cienkie plasterki i podawaj z zakonserwowanym sosem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia36
Magazyn