Pieczona Tilapia z kalafiorem i marchewką

Pieczona Tilapia z kalafiorem i marchewką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej tilapii z kalafiorem i marchewką. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 202 kalorie, 17g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz marynowane marchewki, ziemniaki, filety tilapia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Kraft Recipes ma 13 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tilapian z piernikiem i marchewką, Czerwona Papryka, Kalafior I Marchew, oraz Brokuły, Kalafior I Marchew dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać majonez i czosnek; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
MajonezMajonez
3
Łącz warzywa; łyżka równomiernie na centrach sześciu 12-calowych kwadratów folii o dużej wytrzymałości. Na wierzchu po 1 filecie rybnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Posypać papryką. Podnieś boki folii. Podwójny fold top i kończy się, aby uszczelnić każdą paczkę, pozostawiając miejsce na cyrkulację ciepła w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Umieścić opakowania w 15x10x1-calowej patelni do pieczenia lub na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec 30 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć paczki z piekarnika; odstawić 5 min.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Przeciąć szczeliny w folii ostrym nożem, aby uwolnić parę przed otwarciem każdego opakowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Podawać posypane mieszaniną majonezu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn