Pieczona Salsa Tomatillo-Mango z przyprawionymi chipsami Tortilla
Pieczona Salsa Tomatillo-Mango z przyprawionymi chipsami Tortilla może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na przystawki. Ten wegański przepis służy 20 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jeśli masz chili w proszku, pieprz Jalapeno, liście kolendry i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczona Salsa Tomatillo-Mango z przyprawionymi chipsami Tortilla, Przyprawione chipsy i pieczona Salsa Tomatillo, oraz Ananasowa Salsa Mango + Domowe Chipsy Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować frytki, lekko pokryć tortille sprayem do gotowania.
Połączyć chili w proszku, kminek, i 1/4 łyżeczki soli w małej misce; posypać równomiernie tortille.
Każdą tortillę pokroić na 4 kliny. Ułóż kliny w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 450 przez 7 minut lub do chrupkości i złoty.
Aby przygotować salsę, Odrzuć łuski i łodygi pomidorów.
Umieść pomidory, jalapeo, cebulę i czosnek na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Broil 8 minut lub aż pomidory i cebula są lekko zwęglone (o 8 minut), obracając raz; ostudzić.
Umieścić czosnek, pomidory, jalapeo, cebula, kolendra, sok z limonki, i 1 łyżeczka soli w robocie kuchennym; puls 10 razy lub aż składniki są grubo posiekane.
Umieścić mieszaninę tomatillo w dużej misce; wymieszać z mango.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie.
![Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.]()
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
Bright aromatic florals, cassis and red fruits complementing spice and savoury notes. The palate is supple and harmonious, with interesting layers and umami elements, fine texture and a lovely balanced finish.