Pieczona polędwiczka wieprzowa z Zacierem z dyni i sosem estragonowym
Pieczona polędwiczka wieprzowa z Zacierem z dyni i sosem estragonowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 345 kalorii, 29g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz nektar z agawy, musztardę dijon, polędwicę wieprzową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe pieczone z kompot jabłkowo-Boczkowy i dyni Polenta, Pieczony Czosnkowo-Dyni Mash, oraz Lokalny Amberjack z wąsami grochu i pieczonym masłem z dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść dyni, wyciąć stronę w dół, na kuchence mikrofalowej Bezpieczny talerz. Mikrofalówka na wysokim do squasha jest miękka, około 12 do 15 minut.
Tymczasem podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem do smaku. Gdy patelnia jest gorąca, pokryj ją sprayem do gotowania.
Dodać wieprzowinę na patelnię i zapiekać ze wszystkich stron, około 3 minut na stronę.
Przełożyć wieprzowinę na blachę do pieczenia i kontynuować gotowanie w piekarniku aż do zakończenia, około 10 do 15 minut, lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 68°.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i przykryć mięso folią, aby było ciepłe.
Pozostaw mięso na co najmniej 10 minut przed krojeniem.
Na tej samej patelni na średnim ogniu dodaj sos jabłkowy, skrobając drewniane kawałki smakowe łyżką.
Dodać musztardę, jabłecznik, 2 łyżeczki agawy i estragon. Mieszaj nieprzerwanie, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Łyżką zgarnij miąższ squasha do średniej miski. Rozgnieść squasha widelcem, dodać ruszt gałki muszkatołowej i pozostałą agawę. Mieszaj do połączenia. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ostrym nożem cienko pokroić wieprzowinę.
Podawać wieprzowinę z sosem zredukowanym i dyni.
Posypać orzechy włoskie na wierzchu wieprzowiny.
W porcji: 343 kalorie, 12 g tłuszczu, 4 g błonnika
Przedruk za pozwoleniem od teraz Jedz to! Dieta Rocco DiSpirito, © 2011 Grand Central Life & Style