Pieczona Polędwica i Czerwone Ziemniaki

Pieczona polędwica i czerwone ziemniaki mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Ten przepis daje 4 porcje po 806 kalorii , 38 g białka i 48 g tłuszczu każda. Za 5,95 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Mieszanka bulionu wołowego, ząbków czosnku, grubo zmielonego pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i Whole 30. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 80% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , Wyśmienita pieczona polędwica wieprzowa z pieczarkami i sałatką pomidorową oraz Pieczona polędwica wieprzowa z pieprzem cytrynowym i nadzieniem z kukurydzianego chleba .
Instrukcje
Zrób małe nacięcia w polędwicy, włóż plasterek czosnku w każde nacięcie.
Wymieszaj tymianek i 1 łyżeczkę pieprzu; natrzyj wołowinę. Na patelni zrumień wołowinę na oleju ze wszystkich stron.
Umieścić w małej, płytkiej brytfannie.
Posyp ziemniaki pozostałym pieprzem; dodaj do patelni. Gotuj i mieszaj, aż lekko się zrumienią.
Stopniowo dodawaj bulion do patelni, mieszając, aby rozpuścić zrumienione kawałki.
Piecz bez przykrycia w temperaturze 375° przez 25–40 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°, średnio wysmażonego 160°, dobrze wysmażonego 170°), a ziemniaki będą miękkie.