Pieczona pierś indyka z pikantnym olejem ziołowym

Pieczona pierś z indyka z pikantnym olejem ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 806 kalorii, 114g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szałwię, rosół z kurczaka, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczona W Ziołach Pierś Z Indyka, Ziołowa Pieczona Pierś Z Indyka, oraz Ziołowa Pieczona Pierś Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Wyjąć nogi, uda i skrzydła z indyka (rezerwa na przepis rundy drugiej).
W misce wymieszać olej, rozmaryn, szałwia, tymianek, czosnek w proszku, chile proszku, płatki czerwonej papryki, i sól i pieprz.
Skropić łyżkę oleju ziołowego pod skórą indyka i wcierać w pierś. Łyżka pozostałego oleju ziołowego na zewnątrz piersi indyka i wcierać w skórę.
Wlać bulion na dno patelni do pieczenia wyposażonej w stojak.
Włożyć pierś z indyka na półkę i piec w piekarniku przez 55-60 minut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 450 stopni F i gotować, aż skóra rumiana i termometr włożony w najgrubszej części czyta 165 stopni F, 15 do 20 minut.
Pozostaw na 15 minut przed rzeźbieniem, aby temperatura wzrosła do 180 stopni F.