Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczona noga jagnięca z szafranem i salsą oliwną może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś nici szafranowe, popękany pieprz, oliwki utwardzone oliwą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona noga jagnięca z szafranem i salsą oliwną, Pieczona noga jagnięca z Tapenadą oliwkowo-pomarańczową, oraz Pieczone kotlety jagnięce z szalotką, pomidorami i Jusem oliwnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zrobić salsę: w małym rondlu, doprowadzić ocet i szafran do wrzenia przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wlać do miski i ubijać oliwę z oliwek powoli pozwalając na włączenie i emulgowanie.
Za pomocą noża wykonaj 8 głębokich rozcięć w najbardziej mięsne części jagnięciny. Jagnięcinę natrzeć olejem, oregano, cytryną i solą. Włożyć rozmaryn i czosnek do szczelin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z Kurczaka
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka
Skórki Z Cytryny
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Umieścić jagnięcinę na stelażu w patelni i smażyć, aż dobrze rumiane, o 30 protokół. Niższe ciepło do 350 stopni F. i piec około 10 do 15 minut więcej na Funt. Alternatywnie, piec, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części (bez dotykania kości), czyta 130 do 135 stopni F. dla średnio rzadkie, 140 do 150 dla średnich. (
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Dodaj około szklanki wody do patelni do pieczenia, aby utrzymać wilgotne kapiele, w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Jagnięcinę wyjąć z piekarnika, gdy będzie około 5 stopni Celsjusza. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie w miarę odpoczynku mięsa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.