Pieczona noga jagnięca z szafranem i salsą oliwną

Pieczona noga jagnięca z szafranem i salsą oliwną
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczona noga jagnięca z szafranem i salsą oliwną może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś nici szafranowe, popękany pieprz, oliwki utwardzone oliwą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona noga jagnięca z szafranem i salsą oliwną, Pieczona noga jagnięca z Tapenadą oliwkowo-pomarańczową, oraz Pieczone kotlety jagnięce z szalotką, pomidorami i Jusem oliwnym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Zrobić salsę: w małym rondlu, doprowadzić ocet i szafran do wrzenia przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wlać do miski i ubijać oliwę z oliwek powoli pozwalając na włączenie i emulgowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać oliwki, cytrynę i pieprz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
5
Zrobić jagnięcinę: Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Za pomocą noża wykonaj 8 głębokich rozcięć w najbardziej mięsne części jagnięciny. Jagnięcinę natrzeć olejem, oregano, cytryną i solą. Włożyć rozmaryn i czosnek do szczelin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Umieścić jagnięcinę na stelażu w patelni i smażyć, aż dobrze rumiane, o 30 protokół. Niższe ciepło do 350 stopni F. i piec około 10 do 15 minut więcej na Funt. Alternatywnie, piec, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części (bez dotykania kości), czyta 130 do 135 stopni F. dla średnio rzadkie, 140 do 150 dla średnich. (
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Dodaj około szklanki wody do patelni do pieczenia, aby utrzymać wilgotne kapiele, w razie potrzeby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Jagnięcinę wyjąć z piekarnika, gdy będzie około 5 stopni Celsjusza. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie w miarę odpoczynku mięsa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia, przykryć folią i odstawić na 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
W międzyczasie umieść patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
12
Wlać wino i gotować, zeskrobując dno patelni drewnianą łyżką, aż lekko się zmniejszy. Odtłuszczone tłuszcze z soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Jagnięcinę cienko pokroić i przełożyć na rozgrzany talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
14
Wlać soki na jagnięcinę i dopełnić salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
15
Podawać natychmiast z orzo lub białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn