Pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką

Pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką
Przepis pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką można zrobić w około 1 godzinę i 40 minut. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu. Za $4.21 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 34 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś Syrop z agawy, czosnek, sól selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 78%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką, Gorące Marynowane Zielone Pomidory, oraz Marynowana Zielona Fasola.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umyj i osusz pomidory i usuń łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
4
Umieść pomidory, czosnek, cebulę i jalapeno w dużym szklanym naczyniu do pieczenia (9 na 13 cali).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
5
Skrop warzywa oliwą z oliwek i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
6
Piec, aż zacznie się brązowieć, około 45 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij z piekarnika, ostudź i przełóż przez młyn spożywczy, aby usunąć nasiona i skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Dodaj miksturę do średniej miski i zmiksuj blenderem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Wlać do dużego szklanego pojemnika i wstawić do lodówki. Po ostygnięciu dodaj przyprawy i marynowany sok warzywny i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WarzywnySok Warzywny
PrzyprawyPrzyprawy
10
Do obsługi dodaj kilka marynowanych fasolek szparagowych do każdej szklanki, napełnij lodem i dodaj 2 uncje wódki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Zielona FasolaMarynowana Zielona Fasola
WódkaWódka
LódLód
11
Wlej przygotowany sok pomidorowy, wymieszaj i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
12
* Uwaga kucharza: nasiona-na gorąco, nasiona - na średnio gorące. Jeśli nie możesz znaleźć czerwonego chile, zastąp 2 jalapenos. Czerwone chile to Dojrzałe jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
NasionaNasiona
13
W małym rondelku na dużym ogniu zagotuj wodę, następnie wyłącz ogień i dodaj 1 łyżeczkę soli i agawę, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Zdjąć z ognia i ostudzić.
15
W szklanej misce dodaj ocet, sok z limonki, plasterki limonki, ziarna pieprzu, paprykę chile oraz cały i mielony czosnek. Dodaj schłodzoną mieszaninę soli i wody z agawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki
PieprzPieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
OcetOcet
AgawaAgawa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Umyj i przytnij zieloną fasolkę. Zagotuj duży garnek wody na średnim ogniu. Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę soli, a następnie dodaj fasolę. Gotuj, aż fasola zacznie stać się jasnozielona i będzie miękka, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
17
Zdjąć z ognia i odcedzić. Natychmiast spłucz zimną wodą i włóż je do łaźni lodowej na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
18
Dobrze odcedź.
19
Jeśli konserwujesz, przygotuj słoiki zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi przetwarzania, dodaj fasolę, a następnie przykryj mieszanką octu z papryką chile. Przetwarzaj w garnku do konserw przez 3 minuty, wyjmij i ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
OcetOcet
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
20
Możesz również umieścić je w wysterylizowanych słoikach i przechowywać w lodówce zamiast konserwować. Po prostu trzymaj w lodówce i jedz w ciągu 1 miesiąca. Niezależnie od tego, która metoda najbardziej Ci odpowiada, pozwól im marynować przez 48 godzin przed jedzeniem.

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Syrop z agawySyrop z agawy1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2(może być lub przeglądać)cały czarny pieprzcały czarny pieprz4(może być lub przeglądać)sól selerowasól selerowa4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)2(może być lub przeglądać)musztarda suchamusztarda sucha2goździkiczosnek obranyczosnek obrany6goździkiczosnek obrany, plus 2 łyżki mieloneczosnek obrany, plus 2 łyżki mielone3(zima)ekstra-gorący chrzanekstra-gorący chrzan6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLód, do serwowaniaLód, do serwowania1jalapeno, Siewnajalapeno, Siewna1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonki, plus 1 limonka, bardzo cienko pokrojonaświeży sok z limonki, plus 1 limonka, bardzo cienko pokrojona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki20 cienkich plastrów cukinii20 cienkich plastrów cukinii1czerwone chile, pokrojone w 8 długich pasków *zobacz notatkę kucharskączerwone chile, pokrojone w 8 długich pasków *zobacz notatkę kucharską2(może być lub przeglądać)sól morska, podzielonasól morska, podzielona680Orzechy dowolne (posiekane)fasola szparagowa, przyciętafasola szparagowa, przycięta3kgspomidory, preferowanepomidory, preferowane4(może być lub przeglądać)pickled vegetable juicepickled vegetable juice340Orzechy dowolne (posiekane)wódka (2 uncje na koktajl)wódka (2 uncje na koktajl)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej11 funt cukinii,1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's2(może być lub przeglądać)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Masia de la Luz Cava Brut
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn