Pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką

Pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką
Przepis pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką można zrobić w około 1 godzinę i 40 minut. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu. Za $4.21 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 34 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś Syrop z agawy, czosnek, sól selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 78%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką, Gorące Marynowane Zielone Pomidory, oraz Marynowana Zielona Fasola.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umyj i osusz pomidory i usuń łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
4
Umieść pomidory, czosnek, cebulę i jalapeno w dużym szklanym naczyniu do pieczenia (9 na 13 cali).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
5
Skrop warzywa oliwą z oliwek i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
6
Piec, aż zacznie się brązowieć, około 45 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij z piekarnika, ostudź i przełóż przez młyn spożywczy, aby usunąć nasiona i skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Dodaj miksturę do średniej miski i zmiksuj blenderem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Wlać do dużego szklanego pojemnika i wstawić do lodówki. Po ostygnięciu dodaj przyprawy i marynowany sok warzywny i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WarzywnySok Warzywny
PrzyprawyPrzyprawy
10
Do obsługi dodaj kilka marynowanych fasolek szparagowych do każdej szklanki, napełnij lodem i dodaj 2 uncje wódki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Zielona FasolaMarynowana Zielona Fasola
WódkaWódka
LódLód
11
Wlej przygotowany sok pomidorowy, wymieszaj i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
12
* Uwaga kucharza: nasiona-na gorąco, nasiona - na średnio gorące. Jeśli nie możesz znaleźć czerwonego chile, zastąp 2 jalapenos. Czerwone chile to Dojrzałe jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
NasionaNasiona
13
W małym rondelku na dużym ogniu zagotuj wodę, następnie wyłącz ogień i dodaj 1 łyżeczkę soli i agawę, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgawaAgawa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Zdjąć z ognia i ostudzić.
15
W szklanej misce dodaj ocet, sok z limonki, plasterki limonki, ziarna pieprzu, paprykę chile oraz cały i mielony czosnek. Dodaj schłodzoną mieszaninę soli i wody z agawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Plasterek LimonkiPlasterek Limonki
PieprzPieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
OcetOcet
AgawaAgawa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
16
Umyj i przytnij zieloną fasolkę. Zagotuj duży garnek wody na średnim ogniu. Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę soli, a następnie dodaj fasolę. Gotuj, aż fasola zacznie stać się jasnozielona i będzie miękka, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
17
Zdjąć z ognia i odcedzić. Natychmiast spłucz zimną wodą i włóż je do łaźni lodowej na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
18
Dobrze odcedź.
19
Jeśli konserwujesz, przygotuj słoiki zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi przetwarzania, dodaj fasolę, a następnie przykryj mieszanką octu z papryką chile. Przetwarzaj w garnku do konserw przez 3 minuty, wyjmij i ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
OcetOcet
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
20
Możesz również umieścić je w wysterylizowanych słoikach i przechowywać w lodówce zamiast konserwować. Po prostu trzymaj w lodówce i jedz w ciągu 1 miesiąca. Niezależnie od tego, która metoda najbardziej Ci odpowiada, pozwól im marynować przez 48 godzin przed jedzeniem.

Składniki

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Masia de la Luz Cava Brut
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn