Przepis pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką można zrobić w około 1 godzinę i 40 minut. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu. Za $4.21 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 34 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś Syrop z agawy, czosnek, sól selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 78%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczona Mary z gorącą marynowaną zieloną fasolką, Gorące Marynowane Zielone Pomidory, oraz Marynowana Zielona Fasola.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Umyj i osusz pomidory i usuń łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
4
Umieść pomidory, czosnek, cebulę i jalapeno w dużym szklanym naczyniu do pieczenia (9 na 13 cali).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Jalapeno
Pomidor
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
5
Skrop warzywa oliwą z oliwek i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Warzywa
Oliwa Z Oliwek
6
Piec, aż zacznie się brązowieć, około 45 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjmij z piekarnika, ostudź i przełóż przez młyn spożywczy, aby usunąć nasiona i skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Dodaj miksturę do średniej miski i zmiksuj blenderem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
9
Wlać do dużego szklanego pojemnika i wstawić do lodówki. Po ostygnięciu dodaj przyprawy i marynowany sok warzywny i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Warzywny
Przyprawy
10
Do obsługi dodaj kilka marynowanych fasolek szparagowych do każdej szklanki, napełnij lodem i dodaj 2 uncje wódki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Zielona Fasola
Wódka
Lód
11
Wlej przygotowany sok pomidorowy, wymieszaj i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomidorowy
12
* Uwaga kucharza: nasiona-na gorąco, nasiona - na średnio gorące. Jeśli nie możesz znaleźć czerwonego chile, zastąp 2 jalapenos. Czerwone chile to Dojrzałe jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Jalapeno
Czerwona Papryka Chili
Nasiona
13
W małym rondelku na dużym ogniu zagotuj wodę, następnie wyłącz ogień i dodaj 1 łyżeczkę soli i agawę, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Agawa
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
14
Zdjąć z ognia i ostudzić.
15
W szklanej misce dodaj ocet, sok z limonki, plasterki limonki, ziarna pieprzu, paprykę chile oraz cały i mielony czosnek. Dodaj schłodzoną mieszaninę soli i wody z agawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Czosnek Mielony
Plasterek Limonki
Pieprz
Sok Z Limonki
Ocet
Agawa
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
16
Umyj i przytnij zieloną fasolkę. Zagotuj duży garnek wody na średnim ogniu. Dodaj pozostałą 1 łyżeczkę soli, a następnie dodaj fasolę. Gotuj, aż fasola zacznie stać się jasnozielona i będzie miękka, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Fasola
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
17
Zdjąć z ognia i odcedzić. Natychmiast spłucz zimną wodą i włóż je do łaźni lodowej na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Lód
18
Dobrze odcedź.
19
Jeśli konserwujesz, przygotuj słoiki zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi przetwarzania, dodaj fasolę, a następnie przykryj mieszanką octu z papryką chile. Przetwarzaj w garnku do konserw przez 3 minuty, wyjmij i ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Ocet
Fasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
20
Możesz również umieścić je w wysterylizowanych słoikach i przechowywać w lodówce zamiast konserwować. Po prostu trzymaj w lodówce i jedz w ciągu 1 miesiąca. Niezależnie od tego, która metoda najbardziej Ci odpowiada, pozwól im marynować przez 48 godzin przed jedzeniem.
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.