Pieczona kaczka z jabłkami, miodem i octem jabłkowym

Pieczona kaczka z jabłkami, miodem i octem jabłkowym
Pieczona kaczka z jabłkami, miodem i octem jabłkowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać tymianek, jabłka, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pan pieczone golonki cielęce z Calvadosem, jabłkami i octem jabłkowym, Pieczona wieprzowina z jabłkami, octem jabłkowym i rozmarynem, oraz Pieczona Kaczka Z Jabłkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. umyj i osusz kaczkę wewnątrz i na zewnątrz bardzo dobrze, a następnie obficie dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść wątrobę w jamie i szczelnie przetnij ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
3
Umieść kaczkę, na jego stronie, na patelni lub kuchennej bezpiecznej patelni do pieczenia, i umieścić go w piekarniku gotować 10 protokół. Przekręć kaczkę na drugą stronę i gotuj kolejne 10 minut. Obróć kaczkę na nią z powrotem i piecz jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Wyjmij kaczkę z piekarnika i dodaj posiekane warzywa, czosnek, tymianek i posiekane pokrojenie na patelnię otaczającą ptaka. W tym czasie można usunąć ciąg kratownicowy. Kaczka w większości trzyma swój kształt, a nogi brązowieją i gotują bardziej równomiernie, jeśli pozwoli się nieco oderwać od ciała.Wróć kaczkę do piekarnika i gotuj dodatkowe 12-14 minut na funt lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna uda osiągnie 155 stopni. Kaczka będzie nadal gotować po wyjęciu z piekarnika i wkrótce osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 stopni F. Łyżka soków na patelni nad ptakiem kilka razy, jak gotuje.Po wyjęciu kaczki z piekarnika, doprawić ją ponownie solą i pieprzem i przenieść na półmisek, aby odpocząć co najmniej 20 minut, aby mogła kontynuować gotowanie. Jedną sztuczką, która poprawia smak mięsa z piersi, jest ustawienie kaczki pod kątem, z głową w dół, a koniec ogona uniesiony. Kubek do kawy pasuje do tego. Po osiągnięciu dobrego kąta, aromatyczne soki spływają z góry przez mięso z piersi i na talerz, gdzie można je zarezerwować i dodać do sosu w ostatniej chwili.Podczas gdy kaczka odpoczywa, karmelizuj plastry jabłka w 4 łyżkach masła. Jest to łatwe do osiągnięcia, jeśli położysz plasterki w jednej warstwie i nie przeszkadzaj im przez około 6 minut, podczas gdy z jednej strony stają się złotobrązowe. Po odwróceniu ich i gotować jeszcze kilka minut. Odstawić je na bok przykryte na pobyt ciepły podczas zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Umieść patelnię lub patelnię z warzywami i przycinanie na palniku ustawionym na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż ładnie rumiane, 1 lub 2 protokół. Następnie odcedzić i wyrzucić większość płynu na patelni, (to prawie cały tłuszcz). Następnie dodaj miód do patelni z pozostałymi rumianymi kawałkami i gotuj jeszcze chwilę. De-glazury patelni z około pół szklanki wody. Gotowanie mieszaniny około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Wlać ocet i jeszcze chwilę ugotować.Przecedzić sos przez sito umieszczone na czystym rondlu. Naciśnij ciała stałe, aby uwolnić je od jak największej ilości smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Dodaj sok z kaczki, który zebrałna półmisku i doprowadzić sos do niskiego wrzenia. Smak sosu może potrzebować nieco więcej octu, choć nie pozwól smak octu pokonać SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
8
Zdjąć rondel z ognia i powoli dodawać pozostałe 3 łyżki masła trochę na raz, mieszając cały czas. Sos stanie się lekko zagęszczony. Wymieszać z cytrusami zests.To podawać pokroić kaczkę i ułożyć ją na półmisku, otoczonym jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Polać około połowy sosu na mięso, a resztę wykorzystać do przejścia przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn