Pieczona Kabaczek z kasztanami i granatem
Pieczona Kabaczek z kasztanami i granatem może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 211 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 93 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz masło, gałązki tymianku, nasiona z 1 granatu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczona kabaczka i kasztany z pestkami granatu i sosem balsamicznym z klonu, Sałatka z pieczonej dyni i granatu, oraz Pieczone dyni z granatem i Tahini.
Instrukcje
Ułóż squash na dużej blasze do pieczenia, pokrój boki w górę i zmiażdż 3 łyżkami roztopionego masła.
W zagłębieniach posypać cukrem i doprawić dynię solą i pieprzem. Przekręć Kabaczek na blasze do pieczenia i piecz przez około 1 godzinę, lub do miękkości i rumiane na brzegach.
W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżki masła na średniej patelni.
Dodać kasztany i gałązki tymianku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kasztany są lekko rumiane i szkliwione z masłem, 8 do 10 protokół. Wyrzucić gałązki tymianku.
Każdą dynię pokroić na pół na 4 kliny i ułożyć na dużym talerzu.
Posypać szkliwionymi kasztanami i czerwonymi porzeczkami.
Squash skropić melasą z granatu i podawać.