Pieczona dynia Żołędziowa z farszem z dzikiego ryżu

Pieczone Acorn Squash z farszem z dzikiego ryżu może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 301 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz żurawinę, szalotkę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona dynia z żołędzi z farszem z dzikiego ryżu, orzechów pekan i żurawiny, Dynia Żołędziowa Nadziewana Dzikim Ryżem, oraz Pieczona Dynia Żołędziowa Z Farszem Farszowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° i ułóż stojak na środku.
Na blasze do pieczenia ułożyć pokrojoną w kostkę squasha, 1 łyżkę roztopionego masła wyłożyć na wierzch i wnętrze połówek squasha, posypać brązowym cukrem, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku, aż tylko przetargu widelec, o 25 do 30 protokół.Tymczasem na dużej patelni na średnim ogniu umieść 1 łyżkę roztopionego masła. Gdy pieni się, dodać cebulę, szalotki i seler, doprawić solą i pieprzem, i wymieszać do pokrycia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko zmięknie, o 6 protokół. Wymieszać w tymianku i gotować, aż tylko pachnące, o 1 minutę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z ryżem, pekanami, żurawiną oraz odmierzoną solą i pieprzem.Nadzienie ryżowe podzielić na pieczone połówki dyni (około 1/2 szklanki na każdą) i skropić pozostałą łyżkę masła na wierzchu. Kontynuuj pieczenie, aż squash jest całkowicie przetargu widelec, krawędzie zaczęły brązowieć, a wypełnienie jest ogrzewany przez, o 20 do 25 protokół.