Pieczona dynia z serem"Fondue"
Pieczona dynia z serem "Fondue" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 540 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.35 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka bagietki, pomarańczowej dyni, grubo gruyère i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Fondue Z Serem Dyniowym, Boxing Day świąteczna pieczona dynia i ser Lasagne-Lasagna, oraz Pieczone zimowe warzywa z sosem fondue.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w dolnej trzeciej.
Tosty bagietki w 1 warstwie na blasze do pieczenia w piekarniku, aż szczyty są chrupiące (chleb nadal będzie blady), o 7 protokół.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Usuń wierzchołek dyni, przecinając okrąg (3 cale średnicy) wokół łodygi małym ostrym nożem. Łyżką zeskrobać nasiona i wszelkie luźne włókna z wnętrza dyni (w tym wierzch dyni; w razie potrzeby Rezerwuj nasiona do innego użycia). Doprawić wnętrze dyni 1/2 łyżeczki soli.
W misce wymieszać śmietanę, bulion, gałkę muszkatołową, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Sery wymieszać w innej misce.
Na dnie dyni położyć warstwę chleba tostowego, następnie przykryć około 1 szklanką sera i około 1/2 szklanki śmietany. Kontynuuj nakładanie warstw chleba, sera i śmietany, aż dynia zostanie wypełniona do około 1/2 cala od góry, używając całej mieszanki śmietany. (Możesz mieć trochę chleba i sera.)
Przykryj dynię wierzchem i włóż do naoliwionej małej patelni do pieczenia.
Wyszczotkuj dynię na całej powierzchni oliwą z oliwek.
Piec, aż dynia będzie miękka i nadzienie jest dmuchany, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Dynię można napełnić 2 godziny przed pieczeniem i schłodzić.