Kolacja rybna z warzywami
Obiad rybny z warzywami wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje 86 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 139 kalorii, 10g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, marchew, groszek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krafty Dinner-Mac, Cheese & Veggies, Kotlet schabowy z ryżem i warzywami, oraz Pieczony Grecki Kurczak I Warzywa Sheet Pan Dinner dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do miękkości; drenaż, zastrzegając płyn do gotowania.
Ziemniaki lekko ostudzić.
Podczas gotowania ziemniaków, umieść rybę w naczyniu bezpiecznym dla mikrofalówki; dodaj 3 łyżki wody do naczynia. Pokrywa z wytrzymałą folią plastikową; odpowietrznik. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 3 do 4 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane z widelcem.
Niech ryby lekko ostygną; Płatek widelcem, a w razie potrzeby usunąć i wyrzucić kości.
Umieść ryby, ziemniaki i 3 łyżki zarezerwowanego płynu do gotowania w robocie kuchennym. Proces aż do uzyskania pożądanej konsystencji, dodając dodatkowy płyn do gotowania, w razie potrzeby 1 łyżkę na raz. Wymieszać z zielonym groszkiem i przecierem z marchwi.
Nota żywieniowa: ryby i rtęć ryby są doskonałym źródłem chudego białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i witaminy B nawet jeśli ryby zawierają wiele składników odżywczych, niektóre są bogate w rtęć i należy ich unikać. Według food and Drug Administration, ryby są bezpieczną opcją dla dzieci, jeśli postępujesz zgodnie z tymi wytycznymi: unikaj rekina, miecznika, makreli królewskiej i tilefish. Wybierz ryby najniższe w rtęci, takie jak Sum, dorsz, flądra, plamiak, okoń, mintaj, łosoś, przegrzebki, krewetki, sola, tilapia, pstrąg, tuńczyk w puszkach i sieja. Ogranicz porcje do dwóch do trzech razy w tygodniu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.