Pieczona cukinia i ziemniaki z skórką z parmezanu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj smażoną cukinię i ziemniaki z skórką parmezanu spróbować. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,07 zł za porcję. 169 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, młode ziemniaki, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona cukinia i ziemniaki z skórką z parmezanu, Pieczone przegrzebki z skórką z parmezanu, oraz Steki pieczone z ziemniakami parmezan-szałwia.
Instrukcje
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać ziemniaki i gotować, aż tylko miękkie, o 8 do 10 protokół.
Odcedzić ziemniaki i ostudzić. Gdy ostygnie, pokroić ziemniaki na pół.
Umieść średni patelnię saute na średnim ogniu.
Dodać masło, czosnek, tymianek i rozmaryn i niech gotować, aż masło topi, o 2 protokół. W międzyczasie doprawić pokrojone boki cukinii i ziemniaków solą i pieprzem. Ostrożnie umieść cukinię i ziemniaki pokrojone bokiem w roztopionym maśle.
Niech gotować, aż złoty kolor, o 12 do 15 protokół.
Rozgrzej brojlery. Blachę do pieczenia wyłożyć folią.
Umieść rumianą cukinię i ziemniaki na blachę do pieczenia pokrojoną bokiem.
Posypać wierzch parmezanem.
Miejsce w brojlerze, aż ser będzie złoty kolor, o 4 protokół.
Przełożyć na talerz i podawać.