Pieczona cielęcina z rozmarynem i czosnkiem
Pieczona cielęcina z rozmarynem i czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 68g białka, oraz 30 g tłuszczu. Jeśli masz wino, pierś cielęca, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łopatka Cielęca z borowikami, czosnkiem i rozmarynem, Pieczone golonki cielęce z rozmarynem, oraz Włoska Patelnia Przyprawiona Pieczony Czosnek Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej patelni do pieczenia lub 12-calowej patelni z pokrywką rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać ząbki czosnku i lekko brązowy, o 1 do 2 protokół.
Cielęcinę brązową na patelni, około 2 do 3 minut na stronę. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać wino i rozmaryn, zmniejszyć ogień do niskiej, i przykryć. Dusić cielęcinę na wolnym ogniu przez 2 do 2 1/2 godziny, lub do przetargu widłowego, obracając 2 lub 3 razy podczas gotowania. Jeśli cielęcina zacznie się kleić, dodaj 2 łyżki wody i kontynuuj gotowanie.
Przełożyć cielęcinę na deskę do krojenia, żebra skierowane do góry. Oszczędzaj soki z patelni. Używając noża, ostrożnie wyrzeźb kości i usuń je. Pokroić cielęcinę. Oszczędzaj soki.
Podawać na gorąco lub na ciepło, z sokami z patelni rozsypanymi na mięsie, w towarzystwie
Smażone warzywa na kremowej Polencie.