Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać pieczone ciecierzycy z Paneer spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju, chile, ciecierzyca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekany Paneer z ciecierzycą i szpinakiem, Pieczona Ciecierzyca, oraz Pieczony paneer w sosie dyniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać połowę oleju na głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę, czosnek, imbir i chile. Gotować, aż cebula będzie miękka (około 5 minut), mieszając od czasu do czasu. Wymieszać garam masala, chili w proszku i cukier; gotować do pachnącego (1 lub 2 minuty), stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W Proszku
Garam Masala
Czosnek
Imbir
Papryka Chili
Cebula
Cukier
3
Dodaj pomidory; gotuj (około 3 minut), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
4
Dodać mleko kokosowe i kolendrę; gotować, aż mieszanina dojdzie do wrzenia, stale mieszając. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu; gotuj, aż pomidory rozpadną się i mieszanina zgęstnieje (około 20 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Kolendra
Pomidor
5
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Płaszcz 9-na 13-calowe naczynie do pieczenia w sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Pozostały olej umieść na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj połowę szpinaku do sosu pomidorowego; gotuj do zwiędnięcia (około 3 minut), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Szpinak
9
Dodaj pozostały szpinak; gotuj, aż zwiędnie (2-3 minuty), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
10
Rozłóż sos pomidorowy do naczynia; łyżka ciecierzycy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Ciecierzyca
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
12
Ser układamy równomiernie na naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
13
Piec, aż sos będzie bąbelkowy i ser i fasola rumiane (20-30 minut).