Pieczona ciecierzyca z Paneerem

Pieczona ciecierzyca z Paneerem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać pieczone ciecierzycy z Paneer spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oleju, chile, ciecierzyca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekany Paneer z ciecierzycą i szpinakiem, Pieczona Ciecierzyca, oraz Pieczony paneer w sosie dyniowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać połowę oleju na głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę, czosnek, imbir i chile. Gotować, aż cebula będzie miękka (około 5 minut), mieszając od czasu do czasu. Wymieszać garam masala, chili w proszku i cukier; gotować do pachnącego (1 lub 2 minuty), stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Garam MasalaGaram Masala
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
CukierCukier
3
Dodaj pomidory; gotuj (około 3 minut), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
4
Dodać mleko kokosowe i kolendrę; gotować, aż mieszanina dojdzie do wrzenia, stale mieszając. Zmniejsz ogień, aby gotować na wolnym ogniu; gotuj, aż pomidory rozpadną się i mieszanina zgęstnieje (około 20 minut), mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
KolendraKolendra
PomidorPomidor
5
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Płaszcz 9-na 13-calowe naczynie do pieczenia w sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Pozostały olej umieść na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj połowę szpinaku do sosu pomidorowego; gotuj do zwiędnięcia (około 3 minut), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
SzpinakSzpinak
9
Dodaj pozostały szpinak; gotuj, aż zwiędnie (2-3 minuty), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
10
Rozłóż sos pomidorowy do naczynia; łyżka ciecierzycy na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
CiecierzycaCiecierzyca
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
12
Ser układamy równomiernie na naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
13
Piec, aż sos będzie bąbelkowy i ser i fasola rumiane (20-30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
FasolaFasola
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Wyjąć z piekarnika; podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn