Pieczeń Z Tuńczyka Z Grilla
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczeń z tuńczyka z grilla może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.61 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać pieczeń tuńczyka, tymianek, pieprz mielony, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z grillowanym Ratatouille kuskus i Dekonstruowanym Pesto, Tuńczyk Z Grilla, oraz Tuńczyk Z Grilla.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać białe wino, ocet balsamiczny, tymianek, oregano, sól i pieprz.
Umieść pieczeń w marynacie, przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Posmaruj ruszt olejem, gdy będzie gorący.
Na ruszcie grillowym ułożyć pieczonego tuńczyka i wyrzucić marynatę. Gotować przez około 30 minut, często obracając się, aby uzyskać równomierne gotowanie.
Podawać natychmiast, gdy zewnętrzna część płatków łatwo, ale środek jest jeszcze lekko różowy.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.