Pieczeń wieprzowa natarta koprem włoskim z warzywami balsamicznymi
Pieczeń wieprzowa z koprem włoskim z warzywami balsamicznymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 657 kalorii, 66g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 5,77 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wino, schab, cebulę perłową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Z Koprem Włoskim, Balsamiczne Glazurowane Warzywa Pieczone, oraz Polędwica wieprzowa natarta koprem włoskim z prażonymi klinami kopru włoskiego.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Połącz koper włoski, cebulę w proszku, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce. Rub i równomiernie rozprowadzić mieszaninę na wieprzowinę.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk. Wieprzowinę podsmażyć ze wszystkich stron, aż będzie dobrze zarumieniona, w sumie około 15 minut.
Dodaj warzywa na patelnię, wraz z 1/2 szklanki białego wina. Doprawić warzywa solą i pieprzem oraz podsmażyć patelnię, skrobając rumiane kawałki z dna patelni.
Skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego i przenieść do pieca do pieczenia, odkryte, obracając mięso okresowo, aż wieprzowina rejestruje 140 do 63° na termometr natychmiastowy odczytu, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i przelać schab na deskę do krojenia. Odstawić na 10 minut. Tymczasem, deglaze patelni z pozostałych 1/2 szklanki wina, za pomocą drewnianej łyżki do zeskrobać rumiane kawałki. Doprawiamy soki do smaku solą i pieprzem. Mięso pokroić w plasterki i podawać z warzywami i sokami na patelni.