Pieczeń wieprzowa natarta koprem włoskim z warzywami balsamicznymi

Pieczeń wieprzowa natarta koprem włoskim z warzywami balsamicznymi
Pieczeń wieprzowa z koprem włoskim z warzywami balsamicznymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 657 kalorii, 66g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 5,77 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz wino, schab, cebulę perłową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Z Koprem Włoskim, Balsamiczne Glazurowane Warzywa Pieczone, oraz Polędwica wieprzowa natarta koprem włoskim z prażonymi klinami kopru włoskiego.

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Połącz koper włoski, cebulę w proszku, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce. Rub i równomiernie rozprowadzić mieszaninę na wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk. Wieprzowinę podsmażyć ze wszystkich stron, aż będzie dobrze zarumieniona, w sumie około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Dodaj warzywa na patelnię, wraz z 1/2 szklanki białego wina. Doprawić warzywa solą i pieprzem oraz podsmażyć patelnię, skrobając rumiane kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego i przenieść do pieca do pieczenia, odkryte, obracając mięso okresowo, aż wieprzowina rejestruje 140 do 63° na termometr natychmiastowy odczytu, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wyjąć z piekarnika i przelać schab na deskę do krojenia. Odstawić na 10 minut. Tymczasem, deglaze patelni z pozostałych 1/2 szklanki wina, za pomocą drewnianej łyżki do zeskrobać rumiane kawałki. Doprawiamy soki do smaku solą i pieprzem. Mięso pokroić w plasterki i podawać z warzywami i sokami na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
SchabSchab
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia78
Magazyn