Pieczeń wieprzowa hoisin z zieloną cebulką
Wolno gotowane hoisin pieczeń wieprzowa z zieloną cebulą może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 653 kalorie, 95g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sos hoisin, szkocka whisky, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Hoisin Pieczeń Wieprzowa Z Zieloną Cebulką, Wolno gotowane zawijasy wieprzowe Hoisin i imbir z orzechami, oraz Pieczeń Wieprzowa Wolno Gotowana.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku żaroodpornym na dużym ogniu.
Dodaj łopatkę wieprzową, tłustą stronę w dół; brązową ze wszystkich stron, często obracając, około 12 minut.
Sos hoisin rozprowadzić na wieprzowinie; posypać kawałkami zielonej cebuli i pieprzu. Przykryć garnek i wstawić do piekarnika. Gotować, aż wieprzowina jest bardzo miękka po przekłuciu widelcem, o 2 3/4 godziny, dodając wodę do garnka przez 1/4 cupfuls jeśli mieszanina jest sucha.
Wyjąć garnek z piekarnika.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i namiot folią.
Odstawić wieprzowinę 20 minut.
Tymczasem łyżka tłuszczu z soków z patelni. Wymieszać whisky i 3/4 szklanki wody do soków; gotować 2 minuty.
Dodaj więcej wody przez łyżki stołowe, jeśli sos jest zbyt gęsty, lub gotuj, aby zmniejszyć sos, jeśli jest zbyt cienki.
Pokrój wieprzowinę w poprzek po przekątnej na plastry o grubości 1 cala.
Dekoruj plasterkami zielonej cebuli.
Polać wieprzowiną sosem i podawać.