Pieczeń wieprzowa Baby ukraińskiej
Pieczeń wieprzowa ukraińskiej Baby wymaga z grubsza 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 40g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, śmietanę, śliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Prosta Pieczeń Pieczeń Schabowa Pieczona, Pieczeń wieprzowa z farszem jabłkowo-wieprzowym i sosem jabłkowym, oraz Kotlety wieprzowe i sos jabłkowy: pieczone polędwiczki wieprzowe z jabłkami.
Instrukcje
Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć 2 łyżkami mąki i soli.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Brązowe mięso ze wszystkich stron.
Dodać pokrojoną cebulę, przykryć i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować przez około godzinę, dodając trochę wody, jeśli to konieczne. Mięso obrócić dwukrotnie w trakcie pieczenia.
Buraki umieścić w rondlu z wodą do przykrycia. Zagotować na średnim ogniu i gotować, aż buraki będą miękkie.
Spuścić, rezerwując płyn. Buraki pokroić w kostkę i dodać do patelni.
Dodaj śliwki i wodę z buraków, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
1 łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną.
Wlać do patelni i dobrze wymieszać, skrobając boki i dół. Dusić, aż sos zgęstnieje. Doprawić papryką i posmakować. W razie potrzeby dostosuj przyprawę.